Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки)

Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки) - E-Burgas.com

Митническите служители от  ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска откриха близо 1.6 кг недекларирани сребърни накити при проверка на двама пътници, влизащи в страната през ГКПП Капитан Андреево.

На 18.11.2020 г., около 13 часа, лек автомобил с румънска регистрация пристига на пункта на път от Турция през България за Румъния. В автомобила, управляван от румънски гражданин, пътува и неговата съпруга. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в якето на мъжа, оставено на задната седалка,  митническите служители откриват два полиетиленови плика с пръстени, гривни, обeци, медальони и синджири от бял метал.

При последвалите лични прегледи на съпрузите се  установява, че още бижутерийни изделия мъжът е укрил в джобовете на панталона си, а жената - в сутиена и около кръста. Според експертизата на вещото лице, накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 и с общо тегло 1.59 кг на стойност над 7700 лева. На нарушителите, румънски граждани, са съставени актове по Валутния закон.

Галерия
Свързани статии
Ето какво пусна митницата на търг, конфискувано на турската граница (Снимки) Митничари пресякоха контрабанда край Малко Търново (Снимки) Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Митницата пресече контрабанда на цигари скрити в тенекии за босилек (Снимки) Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата Задържаха мъж със сребърни накити за над 14 бона на "Капитан Андреево" (Снимки) Откриха контрабандно злато в кабината на камион на "Капитан Андреево" (Снимки) Задържаха 11 емигранти, дошли у нас през Турция Ограда по границата на Сърбия и Македония, следва и по границата с България Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите
Тагове
контрабанда сребро митница граница
Коментари

Още от последните новини