Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки)

Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки) - E-Burgas.com

Митническите служители от  ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска откриха близо 1.6 кг недекларирани сребърни накити при проверка на двама пътници, влизащи в страната през ГКПП Капитан Андреево.

На 18.11.2020 г., около 13 часа, лек автомобил с румънска регистрация пристига на пункта на път от Турция през България за Румъния. В автомобила, управляван от румънски гражданин, пътува и неговата съпруга. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в якето на мъжа, оставено на задната седалка,  митническите служители откриват два полиетиленови плика с пръстени, гривни, обeци, медальони и синджири от бял метал.

При последвалите лични прегледи на съпрузите се  установява, че още бижутерийни изделия мъжът е укрил в джобовете на панталона си, а жената - в сутиена и около кръста. Според експертизата на вещото лице, накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 и с общо тегло 1.59 кг на стойност над 7700 лева. На нарушителите, румънски граждани, са съставени актове по Валутния закон.

Галерия
Свързани статии
Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки)Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки)Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюнКонтрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево"Митничари надушиха контрабандни пари край Малко ТърновоМитницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с ТурцияАрестуваха българин за внос на контрабанден алкохол в ТурцияТрафик на границата с Турция в последния ден без тест за ковид Митничари хванаха македонец с 33 кг канабис за над 135 000 лв. (снимки)
Тагове
контрабанда сребро митница граница
Коментари

Още от последните новини