Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско

Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско - E-Burgas.com

Три броя хрилни мрежи с обща дължина 90 метра са били извадени от микроязовир в близост до руенското село Струя, съобщават от ИАРА.

Сигналът за бракониерство е бил подаден на 2 август на телефон 112 от граждани. Пристигналите на място инспектори от РК-Бургас и районното управление в Руен са установили  и малка лодка на брега. 

В мрежите е имало улов - 20 броя риба от вида сребриста каракуда, която е освободена и върната обратно във водата. Мрежите и лодката са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Свързани статии
Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището Рибари ще обсъждат иноавциите в бранша на Национална среща в Равда Зачестяват бракониерските набези в Черно море Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Извадиха 7 броя "драги" край пристанището в Ахтопол (Снимки) Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море Търсят стари рибарски пособия за етно комплекса в Рибарското селище Бургаските рибари към бъдещите управляващи: 50 години чакаме решението на нашия проблем Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки)
Тагове
ИАРА риба бракониери
Коментари

Още от последните новини