Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско

Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско - E-Burgas.com

Три броя хрилни мрежи с обща дължина 90 метра са били извадени от микроязовир в близост до руенското село Струя, съобщават от ИАРА.

Сигналът за бракониерство е бил подаден на 2 август на телефон 112 от граждани. Пристигналите на място инспектори от РК-Бургас и районното управление в Руен са установили  и малка лодка на брега. 

В мрежите е имало улов - 20 броя риба от вида сребриста каракуда, която е освободена и върната обратно във водата. Мрежите и лодката са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Свързани статии
Басейнова дирекция: Липса на кислород е довело да измирането на рибата край ЧерноморецМъртва риба изплува в язовир край ЧерноморецЗапочна модернизирането на Ченгенето, ето как ще изглежда (Снимки)ИАРА с масирани проверки във водоемите в БургаскоФотооко: Когато морето е до колене рибарите са на първа линияСпипаха бракониерски мрежи с калкан във Варненско Популяризират по съвременен начин самобитността на рибарското селищеКонфискуваха 200 кг риба, уловена незаконно в БургаскоИАРА отново налази бракониерите на ВаяИАРА конфискува близо 200 кг незаконно уловен калкан
Тагове
ИАРА риба бракониери
Коментари

Още от последните новини