Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско

Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско - E-Burgas.com

Три броя хрилни мрежи с обща дължина 90 метра са били извадени от микроязовир в близост до руенското село Струя, съобщават от ИАРА.

Сигналът за бракониерство е бил подаден на 2 август на телефон 112 от граждани. Пристигналите на място инспектори от РК-Бургас и районното управление в Руен са установили  и малка лодка на брега. 

В мрежите е имало улов - 20 броя риба от вида сребриста каракуда, която е освободена и върната обратно във водата. Мрежите и лодката са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Изплува тялото и на втория изчезнал рибар ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания
Тагове
ИАРА риба бракониери
Коментари

Още от последните новини