Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в "Изгрев"

Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в

Според прокуратурата обвиняемият е посягал и на хора в залата

Районна прокуратура – Бургас задържа до 72 часа и внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, спрямо Владимир Генчев, по обвинение за хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество и за престъпление против дейността на държавни органи на властта. Той е обвинен затова, че на 31 август в гр. Бургас,  в игрална зала „Елит“, в к-с „Изгрев“, бл. 106 и в игрална зала „Версай“, също в к-с „Изгрев“, в условията на продължавано  престъпление, противозаконно повредил чужди движими вещи – общо 10 броя игрални автомати, 1 брой лаптоп и 1 брой компютър, всички вещи на  стойност от около 17 800 лв., собственост на различни юридически лица.

На Владимир е повдигнато обвинение и за това че на същата дата отново в гр. Бургас, на посочените по-горе места, в условията на продължавано престъпление извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали вещи и удрял безразборно намиращите се вътре граждани.

Повдигнато е и трето обвинение, а именно за това че на 31.08.2020 г., в гр. Бургас, противозаконно пречил на орган на властта – на командира на отделение в сектор „ООР“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас, на мл. инспектор в сектор „ОП“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас и на ст. полицай при Пето РУ на ОДМВР-Бургас да изпълнят задълженията си по ЗМВР, като след многократно издадени устни разпореждания „Спри на място!“,  не изпълнил същите, направил опит да избяга, с цел да не бъде заловен и да осуети разкриване на престъплението, а след като бил настигнат от полицейските служители, оказал яростна съпротива при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари.

По време на разследването е установено, че обвиняемият, непредизвикан по никакъв начин, е влязъл първо в едната, а след това в другата игрална зала и с  телескопична палка започнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им нанесъл съществени повреди. След подаване на сигнал на тел. 112 и пристигането на служителите на 05 РУМВР-Бургас, същият се е опитал да избяга, а при задържането му – оказал яростна съпротива на полицейските служители.

Става дума за престъпления срещу собствеността – за повреждане на чужди вещи и то на значителна стойност, срещу реда и общественото спокойствие – чрез извършване на хулиганските прояви, и такова срещу държавните органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции – чрез оказаната яростна съпротива при задържането му от служителите на МВР.

Обвиняемият е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив и други престъпления, като е търпял и ефективни наказания, но към датата на извършване на гореописаните деяния е реабилитиран.
Предстои днес, 03.09.2020 г., Районен съд – Бургас да насрочи  заседанието си.

Свързани статии
Удариха международна престъпна група за разпространение на ТВ канали (Видео) Искат постоянен адрес за шофьора на камиона-убиец в Айтос Асен, който потроши автомобил в Созопол, бе пожален с подписка Владимир Генчев, който потроши бургаски казина, остава в ареста с три обвинения Батката, натрошил с тръба стъклата на автомобил в Созопол, остава 72 часа в ареста Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в "Изгрев" Рецидивист, изтормозил цяло село, отива 9 години в затвора Гешев: Проверяваме крадливи български политици, а не частни бизнеси Протестиращи с викове "Оставка" посрещнаха прокурорите в "Бояна"
Тагове
казино прокуратура арест
Коментари

Още от последните новини