Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в "Изгрев"

Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в

Според прокуратурата обвиняемият е посягал и на хора в залата

Районна прокуратура – Бургас задържа до 72 часа и внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, спрямо Владимир Генчев, по обвинение за хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество и за престъпление против дейността на държавни органи на властта. Той е обвинен затова, че на 31 август в гр. Бургас,  в игрална зала „Елит“, в к-с „Изгрев“, бл. 106 и в игрална зала „Версай“, също в к-с „Изгрев“, в условията на продължавано  престъпление, противозаконно повредил чужди движими вещи – общо 10 броя игрални автомати, 1 брой лаптоп и 1 брой компютър, всички вещи на  стойност от около 17 800 лв., собственост на различни юридически лица.

На Владимир е повдигнато обвинение и за това че на същата дата отново в гр. Бургас, на посочените по-горе места, в условията на продължавано престъпление извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали вещи и удрял безразборно намиращите се вътре граждани.

Повдигнато е и трето обвинение, а именно за това че на 31.08.2020 г., в гр. Бургас, противозаконно пречил на орган на властта – на командира на отделение в сектор „ООР“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас, на мл. инспектор в сектор „ОП“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас и на ст. полицай при Пето РУ на ОДМВР-Бургас да изпълнят задълженията си по ЗМВР, като след многократно издадени устни разпореждания „Спри на място!“,  не изпълнил същите, направил опит да избяга, с цел да не бъде заловен и да осуети разкриване на престъплението, а след като бил настигнат от полицейските служители, оказал яростна съпротива при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари.

По време на разследването е установено, че обвиняемият, непредизвикан по никакъв начин, е влязъл първо в едната, а след това в другата игрална зала и с  телескопична палка започнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им нанесъл съществени повреди. След подаване на сигнал на тел. 112 и пристигането на служителите на 05 РУМВР-Бургас, същият се е опитал да избяга, а при задържането му – оказал яростна съпротива на полицейските служители.

Става дума за престъпления срещу собствеността – за повреждане на чужди вещи и то на значителна стойност, срещу реда и общественото спокойствие – чрез извършване на хулиганските прояви, и такова срещу държавните органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции – чрез оказаната яростна съпротива при задържането му от служителите на МВР.

Обвиняемият е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив и други престъпления, като е търпял и ефективни наказания, но към датата на извършване на гореописаните деяния е реабилитиран.
Предстои днес, 03.09.2020 г., Районен съд – Бургас да насрочи  заседанието си.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът
Тагове
казино прокуратура арест
Коментари

Още от последните новини