Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет

Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет - E-Burgas.com

Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет. Не е ясно обаче за колко време. Това заяви в ефира на NOVA имунологът в УМБАЛ "Александровска" доц. Снежина Михайлова.

По думите й, стресът влияе на имунната система. „Последният месец действително има увеличение на броя на тестваните. Прави впечатление, че се обхващат все по-големи групи от населението.

Разболяват се повече млади хора, защото те повече пътуват, срещат се с много хора, откакто част от забраните паднаха", каза още специалистът. Тя посъветва хората да се ваксинират за грип и да пият витамини.

„Не мога да кажа какво би се случило, ако човек се зарази едновременно с коронавирус и обикновен грип. Тепърва ще проучваме", категорична е Михайлова.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Проф. Кантарджиев: Може би сме постигнали колективен имунитет Европарламентът отказа да свали имунитета на Елена Йончева Проф. Кюркчиев: Т-клетъчният имунитет не е променен срещу Омикрон
Тагове
коронавирус имунитет
Коментари

Още от последните новини