ИАРА иззе и дари 200 кг. риба от бракониери в Мандра

ИАРА иззе и дари 200 кг. риба от бракониери в Мандра - E-Burgas.com

лужители на ИАРА извършиха поредна планирана проверка по бреговете на язовир Мандра през този уикенд.

След наблюдение с термокамери на дигата на село Константиново, до устието на река Средецка са забелязани 3 лица, които след разпит са потвърдили, че се разхождат. При поискани документи за самоличност от служители на МВР,  две от лицата не са представили. В близост до задържаните е открита гумена лодка с 5 бр. хрилни мрежи с обща дължина 250 м. с улов близо 200 кг. риба .

Риболовните уреди са иззети, а рибата е дарена на Социален патронаж град Бургас. Съставен е АУАН по чл.88. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112. Проверки на язовира ще се извършват ежедневно.

Свързани статии
ИАРА ще изследва запасите на черноморски видове риби и рапан Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. ИАРА проведе акция срещу траленето в Свети Влас (Снимки) Компенсират с 2.25 млн. лв. риболовни кораби и рибари заради ковид кризата
Тагове
ИАРА Мандра риба бракониери
Коментари

Още от последните новини