ИАРА иззе и дари 200 кг. риба от бракониери в Мандра

ИАРА иззе и дари 200 кг. риба от бракониери в Мандра - E-Burgas.com

лужители на ИАРА извършиха поредна планирана проверка по бреговете на язовир Мандра през този уикенд.

След наблюдение с термокамери на дигата на село Константиново, до устието на река Средецка са забелязани 3 лица, които след разпит са потвърдили, че се разхождат. При поискани документи за самоличност от служители на МВР,  две от лицата не са представили. В близост до задържаните е открита гумена лодка с 5 бр. хрилни мрежи с обща дължина 250 м. с улов близо 200 кг. риба .

Риболовните уреди са иззети, а рибата е дарена на Социален патронаж град Бургас. Съставен е АУАН по чл.88. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112. Проверки на язовира ще се извършват ежедневно.

Свързани статии
Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско ИАРА с масирани проверки във водоемите в Бургаско Фотооко: Когато морето е до колене рибарите са на първа линия Спипаха бракониерски мрежи с калкан във Варненско Популяризират по съвременен начин самобитността на рибарското селище Конфискуваха 200 кг риба, уловена незаконно в Бургаско ИАРА отново налази бракониерите на Вая ИАРА конфискува близо 200 кг незаконно уловен калкан Кметът Димитър Николов към рибарите: Бъдете активни, за да привлечем повече евросредства Изнудвачът от ИАРА остава в ареста
Тагове
ИАРА Мандра риба бракониери
Коментари

Още от последните новини