И такситата вдигат цените

И такситата вдигат цените  - E-Burgas.com

На фона на покачването на цената на тока за бизнеса, поскъпването на цените е направо символично - 30%, разказа репортер на bTV. „Дневната тарифа от 0,77 лв. става 1.05 лв. на километър. Почти няма град, където цените да не са увеличени.

Инж. Атанас Спасов: Началната такса досега беше 1,54 лв., става 2,10 лв. за дневна тарифа. Това повишение с около 30% е за период от 9 г. Клиентите би трябвало да проявят разбиране, защото всяка стока за тези 9 г. поскъпна драстично, метанът поскъпна за 1 г. със почти 100% и е нормално да се промени цената. Все още има таксита, които са по старите цени. Срокът, даден от Столична община, е до края на годината. От 1 януари всички таксита трябва да бъдат по новите цени.

Свързани статии
Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Поне 50% по-скъпи храни наесен Цената на безина достигна нови рекорди Очаква се спекула и с цената на агнешкото и яйцата Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората
Тагове
таксита цени
Коментари

Още от последните новини