И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото

И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото - E-Burgas.com

За настоящия летен сезон Общински съвет прие нова Наредба за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на гр. Созопол, отменяща старата действаща наредба, при която бяха установени много неясни и неприложими текстове.

Чрез новата наредба са заложени и промени в цените за платен абонамент в паркингите, както и за юридическите лица по уличната мрежа. Цените на услугите локално паркиране и платен абонамент за физическите лица остават непроменени.

Повишението на цените на някои от услугите се налага поради вложените средства за подобряване и обезпечаване на техническото обслужване на общинските паркинги чрез внедряване на нови системи за експлоатация, контрол и видео наблюдение, повишаващи качеството на предлаганата услуга.

През новия летен сезон ще бъде въведена и нова електронна система за заплащане на такси за паркиране. Чрез внедряването на системата ще се намали човешкият фактор. Ще се сведе до минимум контакта между конкретния служител и ползвателя на предоставяната услуга, което ще улесни водачите на МПС.

Съгласно чл.167, ал.4 от ЗДВп глобите, събирани при констатиране на нарушения във връзка с контрола по ЗДВп /включително и този по наредбата/, постъпват в бюджета на общината, който предвижда средства за усъвършенстване на организацията и безопасността на движението; подпомагане издръжката на общинските органи, осъществяващи контрол и други дейности, свързани с изпълнението на същия закон.

Актуални цени на услугите:

Платен абонамент по уличната мрежа:

- Физически лица (платен абонамент) – 60 лв. без ДДС на месец (остава без промяна)

- Юридически лица (служебен абонамент) – 100 лв. без ДДС на месец

Платен абонамент по паркинги:

- Паркинг „Люлин“ и „Вихрен“ – 100 лв. с ДДС на месец

- Паркинги „Скамни“, „Рибарски кей“, „Север“ – 120 лв. с ДДС на месец

Престой:

- първа зона - територията на Стария град – 4 лв./час, 24 лв./денонощие

- втора зона – Паркинг „Юг“ и „Рибарски кей“ – 3 лв./час, 15 лв./денонощие

- трета зона – Паркинг „Света Марина“, „Боруна“, „Вихрен“ – 2 лв./час, 12 лв./денонощие

- четвърта зона – Паркинг „Север“ – 4 лв./час, 20 лв./денонощие

Локално паркиране с постоянен адрес на територията на град Созопол – 100 лв. с ДДС за период 1.06-30.09

Репатриране на МПС – 80 лв. до Наказателен паркинг (Паркинг „Юг“)

Глоба при неправилно паркирани МПС в зоните за паркиране – 40 лв.

Заявления за локално паркиране за жители с постоянен адрес на територията на гр. Созопол ще се приемат от 1.05.2022 г. до изчерпване на паркоместата.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол паркиране
Коментари

Още от последните новини