И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата

И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата - E-Burgas.com

Поморие е поредната община, която се обяви против поскъпването на водата и ще обжалва решението на КЕВР. Припомняме, че кметът на Бургас Димитър Николов е първият, който обяви че ще се бори срещу шоковото увеличение на цената на ВиК услугата. 

Иван Алексиев е следващият кмет, който вече е подготвил жалба и ще атакува скандалното решение. Жалбата е във връзка с позицията на Асоциация по ВиК – Бургас и твърдението, че увеличението на ВиК услугите и предстоящите инвестиции, залегнали в Бизнес плана за 2022 – 2026 г. в област Бургас са приети единодушно и без забележки от членовете на асоциацията, сред които е и Община Поморие.

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на „ВиК“ ЕАД – гр. Бургас, единствено Община Поморие гласува „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора. Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на АВиК-Бургас, а Общински съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас“, каза кметът Алексиев.

Свързани статии
Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки)Поискаха закриване на ВиК асоциацията на работна среща в БургасОбщина Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за неяЛекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушенияВиК налазва Лозово, променят движението заради нови проектиТихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлииМодернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. леваИма ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие?Затварят за месец част от улица в Долно Езерово заради ново ВиК
Тагове
поморие вик вода увеличение
Коментари

Още от последните новини