И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата

И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата - E-Burgas.com

Поморие е поредната община, която се обяви против поскъпването на водата и ще обжалва решението на КЕВР. Припомняме, че кметът на Бургас Димитър Николов е първият, който обяви че ще се бори срещу шоковото увеличение на цената на ВиК услугата. 

Иван Алексиев е следващият кмет, който вече е подготвил жалба и ще атакува скандалното решение. Жалбата е във връзка с позицията на Асоциация по ВиК – Бургас и твърдението, че увеличението на ВиК услугите и предстоящите инвестиции, залегнали в Бизнес плана за 2022 – 2026 г. в област Бургас са приети единодушно и без забележки от членовете на асоциацията, сред които е и Община Поморие.

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на „ВиК“ ЕАД – гр. Бургас, единствено Община Поморие гласува „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора. Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на АВиК-Бургас, а Общински съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас“, каза кметът Алексиев.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток
Тагове
поморие вик вода увеличение
Коментари

Още от последните новини