И днес ще вали и гърми в Изтонча България

И днес ще вали и гърми в Изтонча България  - E-Burgas.com

И днес дъждът няма да ни се размине. На много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен, в Западна и Централна България - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 33°.

По Черноморието ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 20 - 24°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. В планините също ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м ще е около 20°, на 2000 м - около 14°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста, над планинските райони, а в събота над североизточните и купесто-дъждовна облачност, и на отделни места там ще превали и прегърми.

В събота ще бъде хладно за началото на юли с максимални температури в повечето райони под 30°, в неделя ще е малко по-топло.

В понеделник ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове, главно над планинските райони, където на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури отново ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 31° и 36°, допълва БНТ.

Повишена вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици на повече места в страната има във вторник, когато за кратко от североизток ще проникне хладен въздух.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи Превалявания се очакват в Западна България Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря? Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици
Тагове
дъжд валежи гръмотевици
Коментари