Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото

Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото  - E-Burgas.com

Най-много са обявите от общините Несебър и Царево, следват тези от Поморие, Приморско, Варна и Каварна

Хотели и ресторанти в черноморските общини масово обявяват свободните си работни места за летния туристически сезон и през електронната трудова борса на Агенцията по заетостта, предаде БНР.

Персоналът, който се търси за работа по морето е разнообразен, въпреки кризата с Covid-19.

Неколкостотин са обявените позиции за готвачи, бармани, сервитьори, помощници за приготвяне на храни, домакини, икономи, друг обслужващ персонал, продавачи в магазини, миячи на автомобили и прозорци. Датите, от които се наемат са от началото или средата на този месец, или от първи юли.

Най-много са обявите от общините Несебър и Царево, следват тези от Поморие, Приморско, Варна и Каварна. Всички те са за работа на срочни трудови договори.

За готвачите обявените заплати са между 1000 и 1250 лева, за сервитьорите - между 800 и 1000, за помощниците в кухните и обслужващият персонал - между 700 и 900 лева месечно.

Толкова са и заплатите за домакините и икономите.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е 80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм хотели работа
Коментари

Още от последните новини