Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото

Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото - E-Burgas.com

Най-много са обявите от общините Несебър и Царево, следват тези от Поморие, Приморско, Варна и Каварна

Хотели и ресторанти в черноморските общини масово обявяват свободните си работни места за летния туристически сезон и през електронната трудова борса на Агенцията по заетостта, предаде БНР.

Персоналът, който се търси за работа по морето е разнообразен, въпреки кризата с Covid-19.

Неколкостотин са обявените позиции за готвачи, бармани, сервитьори, помощници за приготвяне на храни, домакини, икономи, друг обслужващ персонал, продавачи в магазини, миячи на автомобили и прозорци. Датите, от които се наемат са от началото или средата на този месец, или от първи юли.

Най-много са обявите от общините Несебър и Царево, следват тези от Поморие, Приморско, Варна и Каварна. Всички те са за работа на срочни трудови договори.

За готвачите обявените заплати са между 1000 и 1250 лева, за сервитьорите - между 800 и 1000, за помощниците в кухните и обслужващият персонал - между 700 и 900 лева месечно.

Толкова са и заплатите за домакините и икономите.

Свързани статии
Марияна Николова: Не бива да затваряме границите за туристиЗагуби от над 1,2 млрд. лева предвижда туристическият бранш Марияна Николова за призива на Меркел: Родните курорти са с високо ниво на безопасност и сигурностФирми у нас вече искат отрицателен PCR тест при кандидатстване за работаМарияна Николова отиде в Истанбул да примамва за зимен туризъм у насНад 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месецаРодният турист ще спасява и зимния сезонДопълнителни 50 млн. лева ще подсилват туризмаМарияна Николова: Държавата е зад хората и няма да загубят доходите сиМарияна Николова: Туристически пътувания ще има и в пандемична обстановка
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм хотели работа
Коментари

Още от последните новини