Хора не се прегръщайте и целувайте, когато се срещнете на улицата

Хора не се прегръщайте и целувайте, когато се срещнете на улицата - E-Burgas.com

Като се срещнете на улицата, не се целувайте и не се прегръщайте”. Това заяви за Агенция „Фокус” директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват. В цяла Югоизточна Азия, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства уважение, че си срещнал близък или познат. Няма нужда да му се хвърляш на врата. Това ако се спазва ще имаме намаляване на случаите. Грозно е, хората са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги на открито, с дистанция. Обслужващият персонал по ресторантите да е с маски, в моловете да не се струват хора, на закрито всички да са с маски“, призова той. Кантарджиев каза още, че обществото трябва да се научи да слуша специалистите.

Свързани статии
Бургас се включи в подкрепата на туризма с поредица мерки Кралев се закани да затваря стадиони Изненадващи проверки за маски в градския транспорт в Бургас (Снимки) Туризмът ще бори кризата с помощ от 50 млн лева Зам.-министър Руснова в Бургас: Мярката 60 на 40 може да стане 80 на 20 Бургаски депутати ще разясняват на гражданите всички мерки срещу пандемията От НАП смекчават принудителните мерки, няма да запечатват обекти за незначителни нарушения „Парк Арена ОЗК“ работи с клубове и отделни граждани при спазване на противоепидемичните мерки В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро В Бургас детските градини и ясли отварят на 26-и май, групите ще са с до 15 деца
Тагове
Проф. Кантарджиев мерки прегръдки
Коментари

Още от последните новини