Хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват

Хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват - E-Burgas.com
Архив

Стотици хиляди българи тръгнаха на път за почивните дни. В петък имаше задръствания по магистралите и километрични опашки по границите с Турция и Гърция.

И днес трафикът на ГКПП „Капитан Андреево" е интензивен, но далеч по-спокоен от вчерашния ден, когато на моменти се образуваха колони от чакащи леки автомобили от над 1 км. Причината за това е не само първият от серията почивни дни, а и фактът, че петък в Турция е пазарен ден, а хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват.

По АМ „Марица" има ремонти и пътуващите трябва да бъдат изключително внимателни, защото последните няколко километра до граничния пункт движението се извършва само в едното платно и с много неравности.

„ОДМВР-Хасково са изкарали всички налични технически средства за контрол на скоростта и ще бъдат насочени към тези участъци, които са уязвими, и настъпват ПТП. Апелирам водачите да спазват ограниченията на скоростта, а също така и да бъдат много внимателни в тези участъци, в които има временна организация на движението, какъвто е случаят с АМ „Марица" преди ГКПП „Капитан Андреево. На самото КПП се очаква също засилен трафик както от товарни, така и от леки автомобили. Ще бъдат извършени и засилени полицейски проверки в районите около църквите и питейните заведения. Ще се извършват проверки на всички водачи за употреба на алкохол и наркотични и упойващи вещества с цел да запазим живота и здравето на хората и да не допуснем нещастни случаи по време на тези свети празници", казват от ОДМВР-Хасково.

Свързани статии
Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Засилен трафик се очаква по пътищата и днес Поредица почивни дни: Очаква се засилен трафик към Гърция Очаква се засилен трафик и днес, КАТ с допълнителни проверки Старозагорец натъпка 13 бежанци в Голфа си, хванаха го на изхода на Бургас Над 10 хиляди българи пътуват всяка седмица до Одрин, за да пазаруват Потвърдиха най-тежката мярка за трима бургаски каналджии Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Облекчават трафика по южната граница
Тагове
одрин трафик
Коментари

Още от последните новини