Граничарят Вълкан от Средец се поболя

Граничарят Вълкан от Средец се поболя - E-Burgas.com

Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев е в много тежко здравословно състояние, пише "България Днес". Убилият афгански имигрант се е поболял от нерви покрай разследването.

Това стана ясно на символична церемония по награждаването от националисти на отличени от тях пазители на държавността.
Събитието бе организирано пред Народното събрание. Определените като "храбри български лъвове" Динко Вълев, който се прочу с гонките на нелегални, един от организаторите на простестите в Гърмен Андон Балтаджиев и Вълкан Хамбарлиев бяха отличени с ордени "За храбростъ". Първите двама дойдоха в София, за да получат наградите си, докато Хамбарлиев е получил ордена си по куриерска фирма. Организаторите обясниха липсата му именно със здравословните му проблеми.
Самият орден "За храбростъ" е неформално отличие, тъй като е връчван в Царство България. Националистически групи са решили да го възродят, тъй като според тях нашите сънародници трябва да бъдат отличени.

Вълкан Хамбарлиев вече бе обявен за герой в родния си Средец. Той обаче е разследван, след като на 15 октомври миналата година улучи и уби афганския нелегален имигрант Зияулах Вафа. Това стана в местността Рибарска среща край Средец. Следственият експеримент и събраните доказателства показаха, че става въпрос за куршум, рикоширал в мост. Едва след изстрела 50-те нелегални легнали на земята.

Самият Хамбарлиев бе разпитван само като свидетел. Според колегите му той се върнал на работа променен. Бил отслабнал, а и като характер не бил същият. Вълкан почти не говорел, а за стрелбата категорично отказвал да се отвори дума. Не искал да спомене и къде е бил в първите дни след трагедията, когато със съпругата си Соня бе напуснал Средец. Самият Вълкан не бил коментирал информация, която се появи в дните след инцидента, че смята да се пенсионира. Не е ясно дали ще направи тази крачка, тъй като семейството има грижи по дъщеря им Тони, която е ученичка, и сина им Иван, който е студент в Лесотехническия университет в София.

Коментари

Още от последните новини