Гръмотевични бури и спад на температурите в началото на май

Гръмотевични бури и спад на температурите в началото на май  - E-Burgas.com

Идва сезонът на гръмотевичните бури, каза климатологът проф. Георги Рачев пред bTV. Той добави, че и температурите от 23 ще паднат на 19 градуса, като през ранните часове на деня ще е свежо, а после топло и с възможност и за градушки на места.

"След 1 май ще са гръмотевичните бури, като ще са с краткотрайни превалявания. Петнисти са валежите, защото те наистина ще бъдат на облак. Вчера имаше такива случаи. Облакът засяга една ивица от няколко километра. На останалите места няма абсолютно нищо и грее слънце. Събота и неделя ще е времето ще е по-хубаво“, каза още Рачев и обясни, че валежите са важни.

„Цялото количество валежи през май е жизнено необходимо за реколтата. Миналата година България извади фантастична реколта - над 10 милиона тона зърнени култури. Това е просто уникално“, заяви климатологът.  

Той добави, че през май ще имаме късно пролетно време, защото земята ще има нужда от време да се позатопли.


 

Свързани статии
И днес ще е слънчево, температурите стигат до 34 градуса на места Слънчева събота, но с превалявания в части от страната Слънчево до обяд, но следобед валежи Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Жега по морето - слънце и температури до 28 градуса Слаб дъжд на много места по морето днес Температури до 21 градуса днес, без валежи по морето Слънчево време и по-високи температури по Великден Слънчева сутрин, следобед може да има и градушки Очаква ни хубаво време по Великден
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини