Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица

Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица - E-Burgas.com

Служителите от регионалните дирекции по горите и мобилните екипи на Изпълнителната агенция по горите извършиха общо 3780 проверки в периода от 28 юни до 04 юли 2021 г. Тяхната цел е засилване на контрола по опазване на горските територии в цялата страна.

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установени нарушения са съставени 71 акта по Закона за горите, с които са задържани близо 80 плътни кубически метра дървесина и едно моторно превозно средство.

Свързани статии
Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Инспекцията на труда засилва проверките по морето 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Министерството на туризма започна проверки по Черноморието
Тагове
гори проверки дърва
Коментари

Още от последните новини