Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица

Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица - E-Burgas.com

Служителите от регионалните дирекции по горите и мобилните екипи на Изпълнителната агенция по горите извършиха общо 3780 проверки в периода от 28 юни до 04 юли 2021 г. Тяхната цел е засилване на контрола по опазване на горските територии в цялата страна.

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установени нарушения са съставени 71 акта по Закона за горите, с които са задържани близо 80 плътни кубически метра дървесина и едно моторно превозно средство.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите БАБХ засили проверките дни преди Никулден
Тагове
гори проверки дърва
Коментари

Още от последните новини