Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото

Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото  - E-Burgas.com

Цените на горивата у нас няма да минат 1,80 лв до края на лятото и 2 лв, до края на годината. У нас не се очакват резки скокове нагоре и надолу на цените, както за бензина, така и за дизела.  Това каза пред bTV Георги Тенев от Асоциацията на производителите и вносителите на горива.

Според него това се дължи на факта, че големите потребители все още не са възстановили напълно дейността си, въпреки че пътуванията на хората се възобновяват. Резки промени на цените може да има единствено, ако се случи ново извънредно събитие като това с пандемията от коронавирус. Прекалено ниските цени на горивата обаче не са полезни за бизнеса, посочи още Тенев.

Свързани статии
Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Цената на безина достигна нови рекорди Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата
Тагове
горива
Коментари

Още от последните новини