Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото

Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото  - E-Burgas.com

Цените на горивата у нас няма да минат 1,80 лв до края на лятото и 2 лв, до края на годината. У нас не се очакват резки скокове нагоре и надолу на цените, както за бензина, така и за дизела.  Това каза пред bTV Георги Тенев от Асоциацията на производителите и вносителите на горива.

Според него това се дължи на факта, че големите потребители все още не са възстановили напълно дейността си, въпреки че пътуванията на хората се възобновяват. Резки промени на цените може да има единствено, ако се случи ново извънредно събитие като това с пандемията от коронавирус. Прекалено ниските цени на горивата обаче не са полезни за бизнеса, посочи още Тенев.

Свързани статии
Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Цената на безина достигна нови рекорди Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата В Несебър протестираха срещу цените на горивата Ганев: Цените на горивата няма да спаднат докато продължава войната Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива
Тагове
горива
Коментари

Още от последните новини