Горещ уикенд в страната, прохладно остава по Черноморието

Горещ уикенд в страната, прохладно остава по Черноморието - E-Burgas.com

Почивните дни ще са топли, а следобедите горещи. В събота температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 27 и 32 градуса. По-прохладно остава в района на София и Черноморието.

Около и следобед ще духа топъл вятър с по-силни пориви в Югоизточна България.

Морето ще бъде неспокойно в следващите 3-4 дни с височина на вълните по откритите на североизток плажове до 2 метра. В планините времето ще бъде подходящо за разходки, без неприятни изненади. Температури ще са между 15 и 22 градуса, в зависимост от надморската височина.

В неделя ще се появят малко повече облаци, но слънцето отново ще преобладава. По-значителна облачност с малка вероятност да превали се очертава единствено в най-югоизточните райони. Температурите ще са сходни със съботните.

В началото на новата седмица късното лятно време ще продължи да владее цялата страна. Новата учебна година ще започне с високи температури, но и с по-силни пориви на вятъра, които ще се усещат в почти цялата страна, най-вече на югоизток. Първи полъх на есента с по-голяма вероятност за валежи ще има предимно в западната половина на страната към края на работната седмица. Тогава ще премине студен атмосферен фронт.Рискът от възпламеняването на горски и полски пожари остава висок в почти цялата страна. Най-уязвими са областите в Югоизточна България. Високите температури и по-силните пориви на вятъра създават предпоставки за трудно овладяване на евентуални огнени стихии.

Свързани статии
Слънчева събота по морето, температурата на водата остава 23° Тежки бури в Гърция, у нас идва застудяване Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли До края на септември остава слънчево и топло Морето взе нова жертва на Синеморец Слънчева събота по Черноморието, идеални температури за плаж през уикенда Дъжд и облаци по морето Започнаха нови преговори със Събев за връщането на стадион "Черноморец" Любен Дилов-син: Черно море не е лъжица за всеки, само най-добрите могат да видят дъното му Истинското лято идва септември с температури до 35 градуса
Тагове
време прогноза море
Коментари

Още от последните новини