Фотооко: Черен лебед се разходи по бургаския бряг

Фотооко: Черен лебед се разходи по бургаския бряг - E-Burgas.com

Черен лебед кацна на бургаския плаж и събра погледите на местни и туристи в района. Гостуването на рядката птица улови наш читател, който побърза да сподели видяното с нашата медиа. "Свикнали сме да виждаме тези красиви птици по двойки, този приятел обаче беше сам. На място видяхме и екипи на общинската полиция, затова предположихме, че може да е долетял от атракционния замък край Равадиново, където от години отглеждат двойка черни лебеди", посочи читателят ни.

В България пернатият представител от семейство лебеди е защитен вид. Екзотичната птица произхожда от Австралия, но успешно се климатизира в Европа, включително и у нас. 

Галерия
Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
черен лебед Бургас
Коментари

Още от последните новини

Светът
Фотооко: Черен лебед се разходи по бургаския бряг - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Фотооко: Черен лебед се разходи по бургаския бряг - E-Burgas.com

Африка