Екипаж на български кораб е заразен с ковид, готвачът е починал

Екипаж на български кораб е заразен с ковид, готвачът е починал - E-Burgas.com
Архив БНТ

Екипажът на български кораб под малтийски флаг е заразен с коронавирус, а човек от екипажа е починал, съобщава БНТ.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртта на един от моряците. Той е бил готвач на кораба, който в момента е на рейд пред пристанище Варна.

Според първоначалната информация целият екипаж на плавателния съд е бил инфектиран с коронавируса. Корабът ще бъде дезинфекциран, след което ще бъде направен оглед от следовател и съдебен лекар.

Образувано е досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на мъжа. Разследването е възложено на Окръжния следствен отдел към Варненската окръжна прокуратура.

Уведомени са и здравните служби, които трябва да установят здравословното състояние на останалите моряци и да предприемат мерки за ограничаване на заразата.

Свързани статии
313 са новите случаи на ковид у нас Петима са новозаразените с ковид в Бургаско, рекорден брой излекувани в страната 359 са с положителни тестове за ковид у нас Нито един починал от ковид през денонощието Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" 435 са новозаразените с ковид у нас 18 области вече са в зелената ковид зона 287 са новите случаи с коронавирус 893 души у нас продължават да се борят с ковид в болница Ковид взе шест жертви за денонощието, 669 са положителните тестове у нас
Тагове
кораб ковид
Коментари

Още от последните новини