Екипаж на български кораб е заразен с ковид, готвачът е починал

Екипаж на български кораб е заразен с ковид, готвачът е починал - E-Burgas.com
Архив БНТ

Екипажът на български кораб под малтийски флаг е заразен с коронавирус, а човек от екипажа е починал, съобщава БНТ.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртта на един от моряците. Той е бил готвач на кораба, който в момента е на рейд пред пристанище Варна.

Според първоначалната информация целият екипаж на плавателния съд е бил инфектиран с коронавируса. Корабът ще бъде дезинфекциран, след което ще бъде направен оглед от следовател и съдебен лекар.

Образувано е досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на мъжа. Разследването е възложено на Окръжния следствен отдел към Варненската окръжна прокуратура.

Уведомени са и здравните служби, които трябва да установят здравословното състояние на останалите моряци и да предприемат мерки за ограничаване на заразата.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
кораб ковид
Коментари

Още от последните новини