Двама от "Вера Су" за постоянно в ареста

Двама от
Днес +

Капитанът на „Вера Су“ и вторият му помощник остават за постоянно в ареста. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Варна. Решението не подлежи на обжалване.

Защитата на двамата моряци поиска да бъдат поставени под домашен арест, като представи договор, с който корабособственикът е наел квартира, където те да останат, пише Frognews.bg. Въпреки това, Апелативният съд във Варна сподели доводите на първата инстанция, че могат да се укрият.

В залата 59-годишният капитан на „Вера Су“ – Хайдар Ергюн, обяви, че от 40 години е в морето и за първи път му се случва подобно нещо. Той изрази съжаление за катастрофата и завърши с думите: „Все още съм капитан на „Вера Су“, защото един капитан не изоставя кораба си“.

26-годишният втори помощник Кемал Айхан сподели, че все още е в началото на кариерата си и иска да изчисти името си, за да върви нагоре в професията.

Свързани статии
Отчетено е постепенно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели във водата край Камен бряг Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Карантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в Каварна Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба 16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатите Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран Подготвят евакуация на екипажа на заседналия кораб
Тагове
вера су кораб
Коментари

Още от последните новини