Двама от "Вера Су" за постоянно в ареста

Двама от
Днес +

Капитанът на „Вера Су“ и вторият му помощник остават за постоянно в ареста. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Варна. Решението не подлежи на обжалване.

Защитата на двамата моряци поиска да бъдат поставени под домашен арест, като представи договор, с който корабособственикът е наел квартира, където те да останат, пише Frognews.bg. Въпреки това, Апелативният съд във Варна сподели доводите на първата инстанция, че могат да се укрият.

В залата 59-годишният капитан на „Вера Су“ – Хайдар Ергюн, обяви, че от 40 години е в морето и за първи път му се случва подобно нещо. Той изрази съжаление за катастрофата и завърши с думите: „Все още съм капитан на „Вера Су“, защото един капитан не изоставя кораба си“.

26-годишният втори помощник Кемал Айхан сподели, че все още е в началото на кариерата си и иска да изчисти името си, за да върви нагоре в професията.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения
Тагове
вера су кораб
Коментари

Още от последните новини