Домашното насилие зачестило по време на карантината

Домашното насилие зачестило по време на карантината - E-Burgas.com

Спешните служби в цяла Европа са регистрирали увеличение с 60% на повикванията от жени, станали жертва на насилие в семейството си по време на карантината заради коронавируса, пише изданието Le Figaro, цитирано от агенция "Фокус". По данни на европейското подразделение на Световната здравна организация, по време на кризата рязко се е увеличило насилието срещу партньори и деца, като голямата заслуга за това са ограничителните мерки и карантината.

„През април държавите членки регистрираха увеличение с до 60% спрямо миналата година на спешните повиквания от жени, жертви на насилие от своите партньори, заяви Ханс Клюге, ръководител на европейския клон на СЗО. Според него тази тенденция е характерна за почти всички страни. А според агенцията на ООН, която се занимава със сексуално и репродуктивно здраве, ако карантината продължи още шест месеца, в този период е възможно да бъдат регистрирани още 31 милиона случаи на насилие в семейства по целия свят.

Както припомня френското издание, европейският офис на СЗО включва 53 държави, включително Русия. Дори преди епидемията една четвърт от всички жени и една трета от децата в този регион са жертви на насилие.
 

Свързани статии
Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври 7 вместо 10 дни изолация за заразените с коронавирус от днес Задържаха под стража мъж пребил жена си в Несебър Рекорд и в парламента: 22-ма депутати под карантина Шефът на здравната комисия в НС: Търсим баланс, не скачаме в най-крайните мерки И президентът се самоизолира като контактен на Никола Минчев Премиерът Кирил Петков е под карантина Варненка с важно послание към всички жени - жертви на домашно насилие Без карантина за българи в Гърция от понеделник Над 25 жени у нас са загубили живота си влседсвтие на насилие
Тагове
домашно насилие карантина
Коментари

Още от последните новини