Домашното насилие зачестило по време на карантината

Домашното насилие зачестило по време на карантината - E-Burgas.com

Спешните служби в цяла Европа са регистрирали увеличение с 60% на повикванията от жени, станали жертва на насилие в семейството си по време на карантината заради коронавируса, пише изданието Le Figaro, цитирано от агенция "Фокус". По данни на европейското подразделение на Световната здравна организация, по време на кризата рязко се е увеличило насилието срещу партньори и деца, като голямата заслуга за това са ограничителните мерки и карантината.

„През април държавите членки регистрираха увеличение с до 60% спрямо миналата година на спешните повиквания от жени, жертви на насилие от своите партньори, заяви Ханс Клюге, ръководител на европейския клон на СЗО. Според него тази тенденция е характерна за почти всички страни. А според агенцията на ООН, която се занимава със сексуално и репродуктивно здраве, ако карантината продължи още шест месеца, в този период е възможно да бъдат регистрирани още 31 милиона случаи на насилие в семейства по целия свят.

Както припомня френското издание, европейският офис на СЗО включва 53 държави, включително Русия. Дори преди епидемията една четвърт от всички жени и една трета от децата в този регион са жертви на насилие.
 

Свързани статии
От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Десетки хиляди българи отидоха в Гърция за часове С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта Гражданите в област Бургас сред най-дисциплинираните с карантината 25 000 души са под домашна карантина в България Трима бургазлии, кръшнали от карантината, отиват на прокурор Всички общини в региона следят лицата с коронавирус от бургаското приложение Бургазлия, връщащ се от Гърция, се самоизолира в общинско жилище, за да предпази онкоболни роднини Карнобатлийка е новозаразената в областта 32-годишна жена Мобилно приложение ще държи карантираните бургазлии под контрол
Тагове
домашно насилие карантина
Коментари

Още от последните новини