Домашното насилие зачестило по време на карантината

Домашното насилие зачестило по време на карантината - E-Burgas.com

Спешните служби в цяла Европа са регистрирали увеличение с 60% на повикванията от жени, станали жертва на насилие в семейството си по време на карантината заради коронавируса, пише изданието Le Figaro, цитирано от агенция "Фокус". По данни на европейското подразделение на Световната здравна организация, по време на кризата рязко се е увеличило насилието срещу партньори и деца, като голямата заслуга за това са ограничителните мерки и карантината.

„През април държавите членки регистрираха увеличение с до 60% спрямо миналата година на спешните повиквания от жени, жертви на насилие от своите партньори, заяви Ханс Клюге, ръководител на европейския клон на СЗО. Според него тази тенденция е характерна за почти всички страни. А според агенцията на ООН, която се занимава със сексуално и репродуктивно здраве, ако карантината продължи още шест месеца, в този период е възможно да бъдат регистрирани още 31 милиона случаи на насилие в семейства по целия свят.

Както припомня френското издание, европейският офис на СЗО включва 53 държави, включително Русия. Дори преди епидемията една четвърт от всички жени и една трета от децата в този регион са жертви на насилие.
 

Свързани статии
И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Омбудсманът настоява хората под карантина да могат да гласуват Удължават карантината в Германия Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини По-кратка карантина при влизане в Гърция по празниците Бургазлия наруши заповед за домашно насилие, опита да удуши майка си РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас
Тагове
домашно насилие карантина
Коментари

Още от последните новини