Без карантина за българи в Гърция от понеделник

Без карантина за българи в Гърция от понеделник - E-Burgas.com

Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат от понеделник. В момента желаещите от българска страна трябва да представят отрицателен PCR u QR код. който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият. 

Това означава, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция, съобщава bTV. Също така към момента за българите в сила е и задължителната 7-дневна карантина. 
За туристите от Израел обаче карантината не важи - влиза се при показване на документ за негативен тест или ваксина. 

От понеделник очаква карантината да отпадне и за българи - Гърция готви облекчение на мерките за 32 държави, в кослто попада и България. 

Независимо. че предстои разхлабване, строгите ограничения вече се отразиха на гръцкия туризъги. Усетиха го и заетите в бранша у нас. 

Обслкновено по това време на годината Сашо Караджов е в автобуса с туристи по пътищата в чужбина. "Последно пътувахме преди 6 месеца и оттогава седим така и ги гледаме всяка сутрин. Буквално са на трупчета", разказва мъжът. докато гледа паркираните автобуси. 

В очакване на зелена светлслна са и хотелиерите. В Неа Перамос семейният хотел на Панайота Богданова очаква турслсти. но не по-рано от средата на май.

Всичко е готово за туристите. просто чакаме да отворят границите и да ни кажат какви са правилата". разказва жената. 

Туроператорите отсвоя страна очакват ясни уточнения какви ще са правилата за пътуване - дали ще е с игиунизационен паспорт, c PCR unu QR код. Туристическият сезон в южната нсл съседка ще бъде открит на 14 май. 

Свързани статии
Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Земетресение разлюля бреговете на Гърция Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес Гърция се отваря постепенно от началото на април И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Омбудсманът настоява хората под карантина да могат да гласуват Удължават карантината в Германия Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини По-кратка карантина при влизане в Гърция по празниците
Тагове
гърция карантина
Коментари

Още от последните новини