Варненка с важно послание към всички жени - жертви на домашно насилие

Варненка с важно послание към всички жени - жертви на домашно насилие  - E-Burgas.com

"Той няма да спре, няма да се промени! Тръгнете си!" написа Александра Гачева

В България домашното насилие над деца и жени се смята като част от нещата и е негласно прието в обществото.

Десетки жени всяка година губят живота си, защото ги е срам и страх да говорят за проблема.

Варненката Александра Гачева, алармира в социалните мрежи да се спре насилието над жените, пише Будна Варна. Поста й е породен от случая Евгения от преди няколко дни, самата Алекс е ставала жертва на насилие през годините.

Ето какво написа тя:

Нека започна с това, че качих тази снимка с цел гласност, не търся съжаление, въпросителни, единствено и само искам да видите, че не сте сами и няма от какво да се срамувате. Жертвите на насилие са между нас, те са съседката, приятелката ви или собствената ви дъщеря, но никой не говори за тях, защото гласност се дава само при фатален край! Не се срамувайте от себе си и от това, което ви се случва или ви се е случвало!

Ако с тази публикация спася един живот, дам сила на поне една от вас за мен ще значи много! Ако някой тук има такъв проблем винаги ще съм насреща да помогна с каквото мога! Малтретираните жени рядко ще излязат и ще кажат без капка срам, че са били жертва, защото вместо да предизвикват уважение те будят съжаление в това така изкривено общество! Гордейте се момичета! Гордейте се, че сте си тръгнали, че сте оцелели, че живеете нов живот! Не се срамувайте от това, че сте станали жертви, всеки може да бъде жертва, до момента в който просто вече не иска да бъде такава! На тези от вас, на които не ви стига смелостта – осмелете се!

Потърсете помощ, тръгнете си, споделете с някого, не търпете някой да се държи с вас и с живота ви сякаш сте амеба! Вие не сте слаби, просто сте попаднали в капана на токсичните отношения. Той няма да спре, няма да се промени! Тръгнете си! Не обричайте животите си заради децата, семейството, за това какво ще кажат хората. Не позволявайте децата ви да живеят с този пример, защото отглеждате следваща или по-лошо следващ НАСИЛНИК!

Не е лесно да си тръгнете знам и го знам от първо лице, но любовта не носи болка и семейството не представлява синини, скандали и обиди! Червените флагове могат да бъдат видени и интуицията винаги ни сигнализира, че нещо не е наред. Вслушвайте се в себе си и не правете компромис с тези червени флагчета, само защото не искате да останете сами! Ако пък не ги виждате в началото при първата обида и първият шамар тръгнете си!

Ако някой ви обича на би ви карал да се чувствате зле, не би ви наранявал психически и физически! Ако някой ви обича не би прибягвал към тормоз, когато нещо във връзката ви не е наред! Разграничите токсичните отношения от зрелите такива! А вие, които само чувате НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЛУХИ! НЕ СИ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ОБАДИТЕ НА ПОЛИЦИЯ ПРИ СЛЕДВАЩ СЛУЧАЙ! НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ И УШИТЕ! На мястото на тази жена може да сте вие, вашата дъщеря, вашата приятелка, сестра или майка! Помагайте, когато можете да го направите, защото буквално може да спасите живот или буквално може да участвате в отнемането на такъв с пасивното си поведение при наличие на проблем!

Свързани статии
Задържаха под стража мъж пребил жена си в Несебър Над 25 жени у нас са загубили живота си влседсвтие на насилие Бургазлия наруши заповед за домашно насилие, опита да удуши майка си Домашното насилие зачестило по време на карантината
Тагове
домашно насилие
Коментари

Още от последните новини