Доц. Кунчев за предизвикателството за дебат: Плашиха ни и с протести!

Доц. Кунчев за предизвикателството за дебат: Плашиха ни и с протести!  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Д-р Мутафчийски получавал среднощни обаждания от непознати

Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, отидоха твърде далеч. Това коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на NOVA.

"Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват", разказа той.

"И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма", добави Кунчев.

"Доста медии им осигуриха трибуна и аз нямам нищо против те да изразяват собствено мнение. Но аз от тях чух много глупости. Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова", каза д-р Кунчев.

Той бе категоричен, че отправените заплахи не го притесняват. Тревожел го фактът, че по този начин се обиждал трудът на много хора.

"Не казвам, че сме безгрешни - сигурно е можело да направим някои неща и по-добре. Но истината е, че вече сме страшно уморени и сме на ръба на оцеляването. Затова трябва да пестим атаките и критиките към хората, които се опитват да помагат на обществото", категоричен бе здравният инспектор.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

Свързани статии
И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина Наказват болници, ако отказват да приемат пациент, а имат легло Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски докато няма ваксина срещу Covid-19 Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса Ангел Кунчев: Намалява инфекциозността на вируса Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) Ще се завърнат ли мерките след три дни? Мутафчийски: По Черноморието има повече софийски коли отколкото местни Съветници скочиха срещу забраната за уличните кафе автомати, щабът ги отряза Бургаският щаб осигурява нова медицинска техника на местните болници
Тагове
кунчев щаб мангъров мутафчийски
Коментари

Още от последните новини