Доц. Кунчев за предизвикателството за дебат: Плашиха ни и с протести!

Доц. Кунчев за предизвикателството за дебат: Плашиха ни и с протести!  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Д-р Мутафчийски получавал среднощни обаждания от непознати

Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, отидоха твърде далеч. Това коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на NOVA.

"Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват", разказа той.

"И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма", добави Кунчев.

"Доста медии им осигуриха трибуна и аз нямам нищо против те да изразяват собствено мнение. Но аз от тях чух много глупости. Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова", каза д-р Кунчев.

Той бе категоричен, че отправените заплахи не го притесняват. Тревожел го фактът, че по този начин се обиждал трудът на много хора.

"Не казвам, че сме безгрешни - сигурно е можело да направим някои неща и по-добре. Но истината е, че вече сме страшно уморени и сме на ръба на оцеляването. Затова трябва да пестим атаките и критиките към хората, които се опитват да помагат на обществото", категоричен бе здравният инспектор.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

Свързани статии
Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията мерките ще бъдат върнати Ангел Кунчев: Омикрон ще задръсти болниците у нас Проверяват лекар, издавал фалшиви ваксинационни сертификати на пациенти от Несебър Ангел Кунчев: Не разбирам скептицизма на българите за ваксините Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките Ангел Кунчев: Вече сме в разгара на четвъртата вълна Кабинетите за ваксинация в Бургас отварят врати за служителите от избирателните секции
Тагове
кунчев щаб мангъров мутафчийски
Коментари

Още от последните новини