Ангел Кунчев: Омикрон ще задръсти болниците у нас

Ангел Кунчев: Омикрон ще задръсти болниците у нас - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Противоречиви са информациите за Омикрон. Всяка сутрин денят ми започна с това какво става във Великобритания, какво става в Нидерландия, в Белгия, Франция, защото в момента там е процесът, докато във Великобритания нещата са доста драматични.

Аз няма да забравя, само преди два дни имаше една среща на експерти и директорът на тяхното училище по тропическа медицина, те се занимават точно с тия проблеми, го описа така: в момента не сме във вълна, ние сме в цунами, просто нарастването при тях е изключително рязко. Броят на хората, засегнати от вируса, е много голям, но пък тежестта не е чак толкова голяма, поради което и броят на починалите не расте с такива темпове, което е хубаво. Сега не се повтаря същата картина, макар че беше внесен вирусът, и има достатъчно много от него, особено в Нидерландия, и до известна степен във Франция и Белгия, а там има едно леко задържане и не е толкова стремителна кривата. Това каза доц. Ангел Кунчев по NOVA.

Има време, неминуемо ще си го внесем, ще видим какво ще стане при нас. Въпросът е, че колкото сме по-подготвени за Омикрон, толкова по-леко ще минем, а ние не сме много добре подготвени. Третата бустерна доза ще пази от Омикрон, но ние сме във война. Ние спазваме дезинфикация, мерки, дистанция и най-вече ваксини, но вирусът ще вади нови варианти. Ако нещата с Омикрон са като във Великобритания, болниците у нас ще се задръстят, каза още главният държавен здравен инспектор.

Свързани статии
Новият омикрон вече е у нас Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Вече е открит новият вариант на ковид Проф. Генчо Начев: Петата вълна си отива Над 8000 са новозаразените у нас Омикрон вече доминира у нас Омиркон вече преобладава у нас Заразените с Омикрон вече са повече от тези с Делта Проф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у нас Вирусолог с тежки прогнози: Тепърва ще плащаме цената на ковид
Тагове
ангел кунчев омикрон
Коментари

Още от последните новини