До дни идват 2000 дози от ваксината "Модерна"

До дни идват 2000 дози от ваксината
Снимка: БНТ

Следващата седмица се очаква първа доставка на ваксината на „Модерна“ във всички европейски държави. Това съобщи на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в страната изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

2000 дози от ваксината на „Модерна“ ще бъдат доставени на 11 януари, потвърди и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Мерките дадоха резултат: Броят на излекуваните е два пъти по-голям от този на заразените

Вчера Европейската агенция по лекарствата даде зелена светлина за употребата на ваксината на "Модерна".

Ваксината на "Модерна" е втората, която получава зелена светлина за употреба в Евросъюза след тази на "Пфайзер" и "Байонтек", която беше одобрена в края на миналата година и вече се използва в страните, които започнаха имунизацията, включително в България.

Свързани статии
МЗ обясни каква е разликата между ваксините срещу ковид Богдан Кирилов: У нас не се поставят ваксини с изтекъл срок на годност МЗ: България прилага единствено ваксини, разрешени за употреба Доц. Гломб: Антителата срещу коронавирус не доказват, че сме предпазени от вируса Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда Голям остава броят на желаещите да се ваксинират и днес Над 24 хиляди души са се ваксинирали вчера Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност Област Бургас поставя рекорди: Над 2000 души се ваксинираха за ден
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини