Джигитът от "Тройката" наглее пред съда, не познавал улиците на Бургас (видео)

Джигитът от

Общо 11 години затвор по три обвинения грозят 39-годишния Николай Дачев

Не познавам улиците на града и затова се заблудих по пешеходната зона на "Богориди". Това обяснение е дал 39-годишният Николай Дачев, който в петък срещу събота през нощта катастрофира на площад "Тройката" след бясно преследване с пет полицейски патрула по "Богориди" и "Александровска". (виж видео).

Днес в съда беше гледана мярката за неотклонение на Дачев, кaто той бе изслушан  чрез видеоконферетна връзка. Това заяви наблюдаващият прокурор Димо Маджаров на извънреден брифинг след гледането на мярката в съда. 

Към момента са му повдигнати три обвинения. Първото за пътно хулиганство с изключителен цинизъм, като предвиденото наказание е до 5 години наказание от свобода. Второто обвинение е за претъпление против транспорта, тъй като си е служил с регистрационни табели на друго превозно средство. За това престъпление законът предвижда до една година лишаване от свобода. Третото обвинение е за престъпление срещу собствеността за унищожаването на общинска собственост с предвидено наказание до 5 години.

Дачев не е дал обяснение, нито защо се е опитал да избяга на полицейските патрули, нито каква е причината да бъде афектиран.  Днес в съда е било потвърдено, че той няма книжка - или никога не му е издавана или му е отнета.

 

 

 

Свързани статии
Тезата "Не познавам града" не мина пред съда, Николай Дачев остава в ареста Само късният час и липсата на хора на площада размина гонката без жервти (Видео) БМВ-то, което летя по „Богориди“ и „Александровска“, било обявено за издирване БМВ катастрофира на площад "Тройката" след гонка с полицията
Тагове
Николай Дачев
Коментари