Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината

Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината - E-Burgas.com

Продължаваме с най-важните инвестиции, заяви градоначалникът

Общинските съветници в Бургас днес гласуваха официално новия бюджет и след няколко часова онлайн дискусия, той бе официално приет. В тази връзка кметът на община Бургас Димитър Николов изказа благодарност на местните съветници, както и на гражданите.

Бюджетът, който е в размер на 323 млн. лв. потвърждава приоритетите на администрацията - здравеопазване, социална взаимопомощ, образование, създаване на условия за привличане на инвестиции и осигуряване на трудова заетост.

„2021-ва ще бъде година на възстановяване, подкрепа, грижа за хората. Година, в която грандиозното трябва да отстъпи място на най-необходимото. Година на свиване на разходите и стъпки за възстановяване на икономиката“, сподели Николов.

Основната цел на бюджета е да гарантира здравеопазването, социалните услуги, образованието, поддържането на базисната инфраструктура и инвестициите в индустриалните терени. „Той осигурява стабилността на общината и е с осигурен резерв, който да бъде използван при евентуален бъдещ пик на пандемията.

За разлика от други общини, които компенсират намалените приходи с увеличаване на местните данъци и такси, ние ще ги запазим на същите нива“, добави кметът на Бургас.

Предстоят и  значителни административни реформи с цел освобождаване на средства за подпомагане и гарантиране на важните сфери - здравеопазване, социални дейности, образование и инфраструктура.

„Продължаваме и с най- важните инвестиции – в здравеопазването чрез строителството на нов хирургичен център за Онкодиспансера, ремонт на общинските здравни заведения, подпомагане на болниците и закупуване на медицинска апаратура.

Няма да спрем и с инвестициите в образованието, в бургаските училища и иновативното обучение, защото това е важно за всички ни“, категоричен е Димитър Николов.

През тази година ще бъде обърнато и специално внимание на междублоковите пространства. Гарантирани са и средствата за култура и спорт, както и за всички важни за развитието на града сфери.

„Годината ще е трудна, но не и безнадеждна! Бургас има силите и възможностите да се възстанови бързо и да продължи своето развитие“, каза в заключение бургаският кмет.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник
Тагове
бюджет димитър николов
Коментари

Още от последните новини