Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината

Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината - E-Burgas.com

Продължаваме с най-важните инвестиции, заяви градоначалникът

Общинските съветници в Бургас днес гласуваха официално новия бюджет и след няколко часова онлайн дискусия, той бе официално приет. В тази връзка кметът на община Бургас Димитър Николов изказа благодарност на местните съветници, както и на гражданите.

Бюджетът, който е в размер на 323 млн. лв. потвърждава приоритетите на администрацията - здравеопазване, социална взаимопомощ, образование, създаване на условия за привличане на инвестиции и осигуряване на трудова заетост.

„2021-ва ще бъде година на възстановяване, подкрепа, грижа за хората. Година, в която грандиозното трябва да отстъпи място на най-необходимото. Година на свиване на разходите и стъпки за възстановяване на икономиката“, сподели Николов.

Основната цел на бюджета е да гарантира здравеопазването, социалните услуги, образованието, поддържането на базисната инфраструктура и инвестициите в индустриалните терени. „Той осигурява стабилността на общината и е с осигурен резерв, който да бъде използван при евентуален бъдещ пик на пандемията.

За разлика от други общини, които компенсират намалените приходи с увеличаване на местните данъци и такси, ние ще ги запазим на същите нива“, добави кметът на Бургас.

Предстоят и  значителни административни реформи с цел освобождаване на средства за подпомагане и гарантиране на важните сфери - здравеопазване, социални дейности, образование и инфраструктура.

„Продължаваме и с най- важните инвестиции – в здравеопазването чрез строителството на нов хирургичен център за Онкодиспансера, ремонт на общинските здравни заведения, подпомагане на болниците и закупуване на медицинска апаратура.

Няма да спрем и с инвестициите в образованието, в бургаските училища и иновативното обучение, защото това е важно за всички ни“, категоричен е Димитър Николов.

През тази година ще бъде обърнато и специално внимание на междублоковите пространства. Гарантирани са и средствата за култура и спорт, както и за всички важни за развитието на града сфери.

„Годината ще е трудна, но не и безнадеждна! Бургас има силите и възможностите да се възстанови бързо и да продължи своето развитие“, каза в заключение бургаският кмет.

Свързани статии
Кметът честити Коледа на общностите в Бургас, които празнуват днес Кметът Димитър Николов със специално послание към бургаските учители Кметът Димитър Николов със специален поздрав към бургаските пенсионери Граждани и бизнесмени от Поморие ще се включат с предложения за новия проектобюджет Актуализацията на бюджета вече е факт Мъката по актуализация на бюджета продължава трети ден Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета Стефан Янев: Държавният бюджет за 2021 е бил изразходван още първите 4 месеца Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница
Тагове
бюджет димитър николов
Коментари

Още от последните новини