Димитър Германов направи отчет на мерките в Приморско срещу Covid-19

Димитър Германов направи отчет на мерките в Приморско срещу Covid-19  - E-Burgas.com

Кметът на община Приморско направи отчет за свършената работа от кризисния щаб, който бе създаден с негова заповед на 9 март. От тогава досега в града бяха взети редица ограничителни мерки в борбата с разпрозстранението на заразатата от коронавирус. 

"Ежедневието ни е пряко засегнато от променящата се действителност. Налаганите ограничителни мерки и социалното дистанциране тежат на всички ни, но трябва да сме убедени, че колкото по-изпълнителни сме, толкова по-кратко ще се налага да се прилагат мерките.

Знам, че жителите на общината са загрижени за случващото се и активно се интересуват какви мерки се предприемат за овладяване на ситуацията. Важно е как отговорните институции изпълняват задълженията си. В тази връзка представям обобщена информация, касаеща предприетите от общинската администрация противоепидемични мерки." написа във Фейсбук Димитър Германов.

Към настоящия момент в Приморско са осигурени дезинфектанти и санитарни материали - лични предпазни средства и са раздадени на служителите, на които се налага да бъдат на работа всеки ден.

Активни са горещи телефонни линии за всяко населено място, на които възрастни, самотни и болни хора, които не са обхванати от програмата за предоставянето на личен асистент по Закона за личната помощ, могат да правят поръчки за закупуване на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост.

за гр. Приморско - 0885015759
за гр. Китен - 0888906920
за с. Ясна Поляна - 0886890502
за с. Веселие - 0886252859
за с. Ново Паничево - 0885140415
за с. Писменово - 0886883010

Създадена е организация за работата на общинската администрация, като личният състав работи на смени и при стриктно спазване на всички изисквания и предписания дадени от здравните власти. В работните помещения има само по един служител.

ОП “Чистота и озеленяване” редовно извършва дезинфикационни дейности. Дезинфекцират се детски площадки, площи пред административни сгради, пейки, зони с рисков характер, улиците се обработват с дезинфектант. Общината осигури за всички работници защитни облекла, маски и ръкавици.

Към днешна дата няма установен случай на заразен с корона вирус на територията на общината. Регистрирани са 29 лица, които са поставени под карантина. Взимат се своевременни мерки за контрол по спазване на карантината. Извършват се проверки на адрес, докладва се на РЗИ, а на лицата се връчват предписания, издадени от здравен инспектор. РПУ Приморско следи за спазването на карантинния период.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида
Тагове
Димитър Германов Приморско
Коментари

Още от последните новини