Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище

Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище - E-Burgas.com
NOVA

Стърчащи арматури и ръждиви тръби в двора на училище „ Михаил Лъкатник“ в Бургас. За това сигнализира майка на третокласник, който в средата на месец ноември месец миналата година се наранил сериозно на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните на момчето да бъдат обработвани от хирург, съобщава NOVA.

След инцидента родителите на пострадалото дете писали писмо до директора, общината и регионалното управление по образование, като от последната институция дали предписание на директора всички опасни предмети да бъдат премахнати.

„На 19 ноември синът ми претърпя инцидент в двора на училището по време на игра. Той е пострадал на арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше необходима оперативна намеса, детето беше стресирано, обездвижи се”, разказа майката на пострадалото дете.
Родителите изпращат сигнали до всички институции.

Първа се отзовава директорката на училището, след което реагират и от Общината. Оттам потвърждават, че трафопостът не е собственост на училището, но и директорът не е подал сигнал за стърчащи елементи в двора на учебното заведение. Регионалната инспекция издава предписание на ръководството за премахване на стърчащите арматури.

„Запозната съм с инцидента, заставам на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като времето позволи, ще премахнем стърчащите елементи.

Преди и по време на празниците се работеше, премахнати бяха опасни клони и дървета, както и няколко арматури”, обясни директорът на училището Снежка Височкова. Тя не отрече, че дворът на училището има нужда от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.

Свързани статии
Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Има задържан за трагедията с починалото дете в Мездра, две са версиитеНационалният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януариТрогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в БургасОмбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучениеНАП:До края на декември ползваме данъчните облекчения за деца чрез работодателРодители настояват онлайн обучението да остане и след Нова годинаУчениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановкаЗаради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас
Тагове
училище дете
Коментари

Още от последните новини