Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза

Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза - E-Burgas.com

Народните представители от ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Пресцентърът на ГЕРБ ще информира обществеността за даренията, които народните представители от партията правят.

От ГЕРБ призовават народните представители от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса. „Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората“, твърдят гербаджии.

Те напомнят, че само в рамките на седмица са дарили 200 000 лв. за борба с COVID-19. Половината бяха събрани от месечните възнаграждения на депутатите и бяха преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов бяха преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Свързани статии
Вдигат заплатите във ВиК холдинга Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Полицаите договориха увеличение на заплатите си Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Нищо неочаквано: Отново превърнаха в цирк българския парламент
Тагове
депутати парламент заплати
Коментари

Още от последните новини