Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза

Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза - E-Burgas.com

Народните представители от ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Пресцентърът на ГЕРБ ще информира обществеността за даренията, които народните представители от партията правят.

От ГЕРБ призовават народните представители от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса. „Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората“, твърдят гербаджии.

Те напомнят, че само в рамките на седмица са дарили 200 000 лв. за борба с COVID-19. Половината бяха събрани от месечните възнаграждения на депутатите и бяха преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов бяха преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Свързани статии
Нищо неочаквано: Отново превърнаха в цирк българския парламент Ето я новата зала, където ще се проведе първото заседание на парламента (Снимки) Депутатите се събират за извънредно заседание днес Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството Бургаски депутати ще разясняват на гражданите всички мерки срещу пандемията Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата Депутатите спорят с колко да намалят заплатите си по време на кризата Тестват всички депутати за коронавирус БСП внася вота на недоверие утре
Тагове
депутати парламент заплати
Коментари

Още от последните новини