Държавата ще помага на тези общини, които харчат прозрачно

Държавата ще помага на тези общини, които харчат прозрачно  - E-Burgas.com
standartnews.com

Високите цени на тока и газа и как да бъдат подпомогнати общините, за да се справят с тези проблеми, ще обсъждат министрите на оперативно заседание по-късно днес.

Премиерът Кирил Петков подчерта в началото на редовното заседание обаче, че правителството иска да е сигурно, че тези общини, които ще получат помощ, харчат прозрачно бюджетите си, пише Dnes.bg.

От една страна нямат средства за важни неща като училища, осветление, от друга виждаме непрозрачно харчене на пари по други пера, посочи той и даде пример със Столичната община.

Петков заяви, че ще се обсъжда как да има потенциални проверки от АДФИ.

Ще се развам да чуя от министъра на МВР за напредъка в разследването на "Булгараз", защото видяхме, че явно имат сериозни допуснати нарушения, за да имаме тези високи цени на газа. Оттук нататък да сме сигурни, че всеки, който е направил своите грешки, дали волно или неволно, и въпросът е колко волно, да знаем, че ще има последствия и никой не може да прави просто решения, които накрая българският потребител да плаща, посочи Петков.

Министърът на отбраната ще информира колегите си за последните новини около НАТО и Русия. Следим ежедневно какво се случва в националната сигурност, каза Петков.

На редовното заседание външният министър ще говори за политикиje на България в рамките на френското председателство на ЕС.


 

Свързани статии
10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж" Премиерът обсъжда с общините взаимодействието с местната власт
Тагове
общини
Коментари