Да се запазят цените за таксиметров превоз в Бургас, предлагат общински съветници

Да се запазят цените за таксиметров превоз в Бургас, предлагат общински съветници - E-Burgas.com

Общинският съвет да запази максимална цена за таксиметров превоз на пътници за дневна и нощна тарифа на един километър пробег в размер в размер на 1,20 лв., валидна за територията на Община Бургас. Това предлагат в докладна записка общинските съветници  Георги Дракалиев  и Евелина Михалева.

Вносителите предлагат запазване и на минимална цена за таксиметров превоз за дневна тарифа в размер на 0,75 лв. и за нощна тарифа в размер на 0,85 лв. един километър пробег.

Съгласно разпоредби от Закона за автомобилните превози, Общинските съвети определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз, валидни за територията на съответната община. Цените се актуализират най-малко веднъж годишно.

С решение от декември 2018 г., Общински съвет - Бургас определи минимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег от 0,75 лв. за дневна тарифа и 0.85 лв. за нощна тарифа и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег за двете тарифи — дневна и нощна в размер на 1,20 лв., валидни за територията на Община Бургас.

„Тъй като не постъпиха предложения от браншовите организации за промяна на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег и през изминалата година няма рязко повишаване на цените на горивата, предлагаме да се запазят същите цени”, пишат в докладната записка общинските съветници.

  

Коментари

Още от последните новини