Четири украински семейства със седем деца намериха спасение в Слънчев бряг

Четири украински семейства със седем деца намериха спасение в Слънчев бряг - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Четири украински семейства с общо седем деца са приютени в хотел в„Слънчев бряг". Всички те напускат Киев в началото на войната.

От три дена бежанците са настанени в апартхотел в курорта, показа репортаж на bTV. Тъй като това е лятна база обаче в момента там няма отопление. Осигурени са отоплителни уреди на украинските семейства, а доброволци са им доставили храна и дреха.

„Благодарим Ви, че осигурихте безопасност за моето семейство", казва Юрий Мелничук.

„Ние имахме намерение да напуснем Киев. Имахме 15-20 минути да съберем багажа си. Ние сме с три малки деца, две от които са с аутизъм и не могат да преживеят това. Успяхме да вземем само документите си. Бях само с едни джинси, дадоха ни дрехи и всичко, много сме благодарни”, разказа Юрий.

„Имаме постравматичен стрес, децата имат нужда да посетят психолог. Когато чуят самолет или кола, децата плачат. Събуди ни в 5:00 ч. ракета. В 21 век започна война", каза Мелничук.

Негови близки са останали в Киев и в момента там има бомбардировка, показва неговото приложение. Той е решен да преодолее случилото се и заедно със семейството си да живеят като нормални хора.

Юрий призова хората по света да не пренебрегват случващото се в родината му, защото то не е само техен, на неговото семейство, проблем.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг
Тагове
бежанци слънчев бряг украйна война
Коментари

Още от последните новини