Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас?

Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас? - E-Burgas.com
Една от критиките, е че липсва достатъчно ясна презентация, с която бургазлии е трябвало да се запознаят преди обсъждането

Общински съветници се заканиха да организират паралелно обществено обсъждане по въпроса

Днес се проведе проведе значимо обществено обсъждане, но на практика бургазлии така и не разбраха какво и как се случи на него. Причината е не само, че организаторите бяха решили да го проведат онлайн, уж поради епидемиологичната обстановка, но след това обществеността изрева, че изказвания е имало само на „наши хора“.

По-късно остри реакции запалиха мрежата, включително гневни изказвания имаше и от видни бургазлии, като Недялко Йорданов, който се обяви против проекта за подземен паркинг.

Не липсват и реакции на местни политици. Идеята бе одобрена от съветниците от големите групи, а техните опоненти споделиха, че изобщо не е била дадена възможност на бургазлии предварително да се запознаят мащабно с проекта на новите стопани на хотел „България“. Единствено 3D визуализации, без детайлност, бе публикувана в няколко сайта.

„Обсъждане нямаше! Не стана ясно на какъв принцип се изказваха хората, на които бе дадена думата и защо някои имаха привилегията да говорят колкото и когато си поискат. Общински съветници от БСП и ГЕРБ разполагаха с достатъчно на брой включвания и време и чрез сърцераздирателни речи се опитаха да ни убедят и внушат, че това е възможно най-доброто нещо и естественото развитие за Бургас“, коментира общинският съветник Стоян Царев.

Присъстващи на онлайн заседанието граждани споделиха, че нито те, нито някои от журналистите, са имали възможност да задават въпроси.

Някои от опозиционните партии в Бургас заявиха, че са убедени, че нещата до голяма степен вече са уговорени за поредното гласуване.

„Ние ще организираме друго обсъждане, на което да обсъдим подробно, какво е намерението на инвеститорите и да зададем въпросите, които вълнуват гражданите на Бургас и ще настояваме, да получим достатъчно адекватни отговори“, закани се Царев.

Свързани статии
Общинският съвет в Бургас се обяви срещу фалшивите новини Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България" Ето причините, които накараха бургазлии да организират подписка срещу нов паркинг Бургаската общественост ще проведе ново обсъждане за скандалния казус с паркинга Атакуваха с фалшиви гласове анкетата на e-Burgas за подземния паркинг до хотел „България“ Димитър Найденов: Канят се да разрушат част от историческия център на Бургас В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг Искате ли подземен паркинг под градинката на хотел "България"? (анкета) Новият шеф на хотел "България" ще решава проблема с паркирането за своя сметка
Тагове
обществено обсъждане подземен паркинг хотел българия
Коментари

Още от последните новини