Бус с пътници попадна във воден капан в Дебелт

Бус с пътници попадна във воден капан в Дебелт - E-Burgas.com
Снимка NOVA

Микробус с пътници попадна във воден капан в Дебелт. Въпреки полицейските указания шофьорът се опита да премине през наводнения участък от пътя за Средец. Това каза пред NOVA началникът на Охранителна полиция – Бургас комисар Неделчо Рачев. „Има закъсали и други автомобили“, уточнява той.

Пътят за Средец в ниската част на селото е като част от езеро.

„На това място вчера със силите на Пожарна и аварийна на територията на ОД на МВР – Бургас бяха измъкнати от водата над 10 автомобила. Лично шефът на ПАБ е разпоредил спешно да се подходи и да се изведат хората от закъсалия микробус“, заяви Рачев.

„В рамките на един час реката преля, прехвърли диги и заля най-ниската точка на селото“, каза пък кметът на Дебелт Ангел Ников.
„Четири къщи са наводнени. Първият етаж е пълен с вода“, добави той.

„Все още не е отворен пътят Присад – Зидарово. Приижда вода и в района на село Димчево. Там сме обезопасили с патрули и няма да бъдат допускани превозни средства и хора в този район, след като са осигурени алтернативни маршрути“, каза още комисар Неделчо Рачев.

Свързани статии
И днес ще вали и гърми в Изтонча България Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъждаПроливни валежи и гръмотевици и днесИ днес дъждове и гръмотевични буриДъжд и гръмотевични бури в цялата странаВалежи и гръмотевични бури до края на седмицатаСлънце и облаци се редуват днесДо обяд слънце, привечер - дъждГрадушка удари и Поморие (Снимки)Продължава облачността по Черноморието
Тагове
дъжд наводнения дебелт
Коментари

Още от последните новини