Бургазлии намериха нова вратичка за биричка с приятели (снимки)

Бургазлии намериха нова вратичка за биричка с приятели (снимки)  - E-Burgas.com

Масите на затворените заведения край Морска гара са пълни с народ, носят си хапване и пийване от магазина

Вече повече от месец са затворени всички паркове в страната със заповед на здравния министър. Заведения и ресторанти пък не работят от началото на извънредното положение, което бе обявено на 13 март. Целта е да се предотврати събирането на хора на едно място и да се ограничат социалните контакти в ситуацията на пандемия от коронавирус.

Хубавото време в последните дни обаче накара бургазлии да намерят нова вратичка в правилника и да потърсят алтернатива на събирането по заведения и на пейки в парковете.

Тази алтернатива бе намерена в лицето на зоната за обществен достъп на пристанище Бургас, която не попада под изброените в заповедта на министъра места - паркове, градски градини, спортни и детски площадски. Мястото е изключително подходящо, тъй като е близо до морето и предоставя свободни пейки и маси от затворените заведения, разположени в Магазия 1. 

Въпреки работния ден, днес почти всички маси бяха пълни, като на места имаше струпване на повече от трима или четирима души. Голяма част от хората си носиха бира или кафе от магазина, а маските им бяха свалени, за да могат да си говорят и пият нормално. На същото място вечер се събират и тийнейджъри, които си пускат музика и си правят купон на открито. 

Така бургазлии нагледно потвърдидиха думите ген.-майор Венцислав Мутафчийски, който преди месец заяви, че българите сме царе на на изключенията и търсенето на вратички в правилата.

Анкета
Галерия
Свързани статии
Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас 910 новозаразени у нас, най-много в София и Бургас
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини