Бургазлии намериха нова вратичка за биричка с приятели (снимки)

Бургазлии намериха нова вратичка за биричка с приятели (снимки)  - E-Burgas.com

Масите на затворените заведения край Морска гара са пълни с народ, носят си хапване и пийване от магазина

Вече повече от месец са затворени всички паркове в страната със заповед на здравния министър. Заведения и ресторанти пък не работят от началото на извънредното положение, което бе обявено на 13 март. Целта е да се предотврати събирането на хора на едно място и да се ограничат социалните контакти в ситуацията на пандемия от коронавирус.

Хубавото време в последните дни обаче накара бургазлии да намерят нова вратичка в правилника и да потърсят алтернатива на събирането по заведения и на пейки в парковете.

Тази алтернатива бе намерена в лицето на зоната за обществен достъп на пристанище Бургас, която не попада под изброените в заповедта на министъра места - паркове, градски градини, спортни и детски площадски. Мястото е изключително подходящо, тъй като е близо до морето и предоставя свободни пейки и маси от затворените заведения, разположени в Магазия 1. 

Въпреки работния ден, днес почти всички маси бяха пълни, като на места имаше струпване на повече от трима или четирима души. Голяма част от хората си носиха бира или кафе от магазина, а маските им бяха свалени, за да могат да си говорят и пият нормално. На същото място вечер се събират и тийнейджъри, които си пускат музика и си правят купон на открито. 

Така бургазлии нагледно потвърдидиха думите ген.-майор Венцислав Мутафчийски, който преди месец заяви, че българите сме царе на на изключенията и търсенето на вратички в правилата.

Анкета
Галерия
Свързани статии
Отново намаляват случайте на коронавирус у нас Бургас осъмна с четирима новозаразени с Covid-19 171 новозаразени с коронавирус у нас, Варна с най-много Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет 195 нови случаи на коронавирус у нас, близо 300 са излекуваните 270 са новите заразени с коронавирус у нас Бургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус 270 нови случаи на коронавирус у нас Пак скок на новозаразените с коронавирус у нас Рекорден ръст на новозаразените в света
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини