Бургаското РЗИ няма да съхранява първите ковид ваксини, било оживено място

Бургаското РЗИ няма да съхранява първите ковид ваксини, било оживено място - E-Burgas.com

Сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас няма да съхранява дългоочакваната първа партида ваксини срещу COVID-19, както бе съобщено официално на брифинга в Министерски съвет вчера. Причината е, че мястото, на ул. „Александровска“, е прекалено оживено. Това става ясно от Националния план за ваксиниране, който предстои утре да бъде одобрен в Министерки съвет.

В плана ще бъде утвърден и съставът на Националния ваксинационен щаб. Здравният министър информира още, че продължава работата по  логистиката с осигуряването на хладилници, в които да се складират първите доставки ваксини, налагащи съхранение при ниски температури.

Ангелов добави, че планът за имунизация срещу коронавируса е създаден на базата на опита на държави като Германия и доказани международни институции като СЗО.

С цел застъпване на строга организация при ваксинацията, страната ще бъде разделена на 7 региона. „В тях ще бъдат разположени отговорни Регионални здравни инспекции, които отговарят за съответния регион с ясно разписани логистични връзки между съответните РЗИ-та в този регион“, отбеляза здравният министър Костадин Ангелов.

Той добави, че се организират и мобилни екипи, които ще достигат до местата, където е необходимо, да се имунизира голяма група българи като например в домовете за възрастни хора и училища.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените
Тагове
ваксини коронавирус рзи
Коментари

Още от последните новини