Бургаският съд наложи тежка мярка на македонец издирван от Интерпол

Бургаският съд наложи тежка мярка на македонец издирван от Интерпол - E-Burgas.com

Александър предизвикал жестока катастрофа с влак, в която загинали двама души

По искане на Окръжния прокурор–Бургас бе взета мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни спрямо гражданин на Република Северна Македония, издирван в страната си за извършено тежко пътнотранспортно престъпление

Той е обявен за издирване от Интерпол с цел арест и екстрадиция за извършено тежко пътнотранспортно престъпление.

В искането е посочено, че Александър не е спазил правилата за движение по пътищата и е управлявал МПС под въздействие на алкохол. В даден момент е загубил контрол върху управлявания от него автомобил, напускайки пътното платно, като МПС се е озовало върху железопътна линия, по която се движил влак в същата посока, който не е бил в състояние да спре. На двама от пътниците са били причинени телесни повреди, а други двама са починали. Престъплението е осъществено още през лятото на 2011 година.

За това престъпление съдът в Република Северна Македония е наложил на Александър наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

От справката за съдимост на Александър е видно, че е осъждан и в България. Присъдата на Районен съд – Разлог е постановена отново за извършено престъпление по транспорта, осъществено в град Банско. Тя е влязла в законова сила на 27.03.2018 г.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков"
Тагове
съд интерпол мярка прокуратура
Коментари

Още от последните новини