Бургаският "ПланетУм" предлага уникални преживявания (Видео)

Бургаският

Ако все още не сте имали възможност да посетите научен център “ПланетУм“, включете го задължително в разходката си през топлите пролетни дни.

Научен център „ПланетУм“, който се намира в Морска гара, предлага увлекателно образователно преживяване за жителите и гостите на Бургас от всички възрасти, подходящо както за малки, така и за  големи любознатели.

В Научен център „ПланетУм“ по забавен начин и в експериментална среда деца и родители ще открият отговори на сложни въпроси и любопитни факти от областта на точните науки, като астрономията, на технологиите и подводната археология. Голямото човешко пътешествие във времето е представено в три експозиционни зони – „Енергия“, „Откривателство“ и „Иновации“, в които инженерните и природни науки стават по-привлекателни и разбираеми. 20-те образователни инсталации имат за цел да разкрият на посетителите необятния и интересен свят на точните науки, като всяка от тях носи отделно научно съдържание и ще провокира и малки, и големи да изпитат своите знания и умения. Темата за околната среда и нейното опазване също заема важна част в научния център. Възможност за изнесени уроци по физика, химия и различни експерименти предоставя „Научната работилница“ в „ПланетУм“.

Най-малките откриватели могат да се превърнат в капитани на подводница в зона за активна игра, която пресъздава морско дъно с много риби и корали.

 

Свързани статии
Пешеходна обиколка показва на туристите Бургас отвисоко
Тагове
планетум научен център атракция
Коментари

Още от последните новини