Бургаски медици излизат на протест: Не са им изплатили обещаните пари за борба с коронавируса

Бургаски медици излизат на протест: Не са им изплатили обещаните пари за борба с коронавируса - E-Burgas.com
Архив

Медици от Бургас се готвят да подновят протестните си действия пред здравното министерство заради неизплатени 1000 лева, за борбата с коронавируса, съобщи БНТ.

Медицинските служители искат оставката на министър Кирил Ананиев заради разпределението на обещаните допълнителни средства за работата им на първа линия.

Според медиците методиката, по която се разпределят допълнителните средства и критериите за определяне на хората са скандални.

Евелина Костадинова: Влизала съм в изолатора, работила съм с хора, които са били под карантина.

Мария Николова: Пет пациента с Ковид трябва да има в болницата, за да да ги получи персоналът тези средства, след това се оказа, че работещия с пациенти с Ковид трябва да има поне 12 часа работено, това е унизително.

Климентин Милчев, Спешна помощ - Бургас: Дават ни адреса, отиваме - с температура, задух, кашлица и болки, оказва се, че човекът е със съмнение, караме го във инфекция или в белодробната и там хората си го установяват.

Шефът на Центъра за спешна помощ в Бургас каза, че критериите, по които се дават тези 1000 лева са различни.

Д-р Асен Кърджиев, управител на ЦСМП-Бургас: След анализ на всички повиквания, които сме направили, сме определили списък със служителите. За болниците са едни критериите, за центровете за спешна помощ са други, така че ние сме се съобразили с указанията, които са ни дадени.

Медицинските работници казаха още, че изчакват края на извънредното положение, за да подновят протестите си.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
медици лекари протест
Коментари