Бургас сред градовете с общи зелени решения

Бургас сред градовете с общи зелени решения - E-Burgas.com

По инициатива на столичния заместник кмет Десислава Билева Столична община ще подпише декларация за партньорство и сътрудничество в областта на опазване на околната среда с общините Бургас, Варна и Пловдив.

Събитието отбелязва началото на Европейската зелена седмица и ще се състои на 31 май, понеделник, в 12:30 ч. в Зоопарка. На него ще присъстват заместник-кметовете на четирите общини, съобщава cross.bg.

Всички те обединяват действията си за опазване на чистотата на въздуха, управление на отпадъците, опазване на природата и природните ресурси, екологично образование и законодателство.

Експертни срещи, дни на отворените врати и обучения са част от заложените в декларацията за сътрудничество дейности.

Свързани статии
ОБЩИНА БУРГАС З А П О В Е Д № 1569/23.05.2023 г. Започват кастингите за Кралица на Бургас Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Рекорден брой участници се включиха в надпреварата "Да украсим Бургас" Как да си направим екологична коледна украса Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ
Тагове
еко бургас градове инициатива
Коментари

Още от последните новини