Бургас сред градовете с общи зелени решения

Бургас сред градовете с общи зелени решения - E-Burgas.com

По инициатива на столичния заместник кмет Десислава Билева Столична община ще подпише декларация за партньорство и сътрудничество в областта на опазване на околната среда с общините Бургас, Варна и Пловдив.

Събитието отбелязва началото на Европейската зелена седмица и ще се състои на 31 май, понеделник, в 12:30 ч. в Зоопарка. На него ще присъстват заместник-кметовете на четирите общини, съобщава cross.bg.

Всички те обединяват действията си за опазване на чистотата на въздуха, управление на отпадъците, опазване на природата и природните ресурси, екологично образование и законодателство.

Експертни срещи, дни на отворените врати и обучения са част от заложените в декларацията за сътрудничество дейности.

Свързани статии
Звездно участие се включва в казуата на благотворителния бал на „Мисис Бургас" Посланикът на Египет иска по-тясно търговско сътрудничество с Бургас Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец Нова поливна система заработи в центъра на Бургас Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Първородна рожба озари с радост семейството на Мисис Бургас 2020 Спират един от светофарите на околовръстното за Горно Езерово
Тагове
еко бургас градове инициатива
Коментари

Още от последните новини