Бургас сред градовете с общи зелени решения

Бургас сред градовете с общи зелени решения - E-Burgas.com

По инициатива на столичния заместник кмет Десислава Билева Столична община ще подпише декларация за партньорство и сътрудничество в областта на опазване на околната среда с общините Бургас, Варна и Пловдив.

Събитието отбелязва началото на Европейската зелена седмица и ще се състои на 31 май, понеделник, в 12:30 ч. в Зоопарка. На него ще присъстват заместник-кметовете на четирите общини, съобщава cross.bg.

Всички те обединяват действията си за опазване на чистотата на въздуха, управление на отпадъците, опазване на природата и природните ресурси, екологично образование и законодателство.

Експертни срещи, дни на отворените врати и обучения са част от заложените в декларацията за сътрудничество дейности.

Свързани статии
Творецът Божана Славкова: "Прегърната природа" е изкуство, което отива при публиката си, а не обратното Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец Д-р Паздеров: Ситият на гладния не вярва, хората решиха да си карат лятото без ваксина Д-р Паздеров: Очаквам заболеваемостта в област Бургас да се покачи, но няма да стане за ден-два Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Крафт бира ще се лее цял уикенд в Бургас Aрт инсталацията "Прегърната природа" облече дърветата в Морската градина Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени
Тагове
еко бургас градове инициатива
Коментари

Още от последните новини