Бургас и Варна в надпревара за градска железница с европари

Бургас и Варна в надпревара за градска железница с европари - E-Burgas.com

Двата големи града на Черноморието - Варна и Бургас, изглежда, ще се надпреварват за европейско финансиране за изграждане на градска железница. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов във Варна, докато пътуваше в автомобила си с кмета Иван Портних, публикува "Дневник".

"Брюксел иска да види освен метрото и в други големи градове градска железница. Предупреждавам те, съревновавате се с Бургас, защото те искат да направят гарата до Сарафово, до летището", обърна се Борисов към Портних. "Дайте ми идейния проект, да не се обади после Даниела (кореспондентът на БНР Даниела Стойнова - бел. ред.) и да каже: "Ама, морската столица е изостанала", добави той.

"Много сме напреднали, така че ще сме първи с нашия проект", увери Портних. От думите на кмета се разбра, че проектът е за връзка с летището и с новата промишлена зона на Варна. "Слава богу, в общия устройствен план имаме такова трасе", каза още кметът.

Премиерът инспектира във Варна нова детска градина, която предстои да отвори съвсем скоро, болница "Света Анна", в която са направени обновления, и нов спортен комплекс. Той шофира и по печално известния бул. "Васил Левски" във Варна, като кметът изтъкна, че пътят е донесъл голямо облекчение за трафика на града. По груби изчисления на "Дневник" реконструкцията на булеварда обаче струва на данъкоплатците около 38 млн. лв. на километър - повече, отколкото изграждащата се в момента автомагистрала "Хемус".

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
бургас варна евросредства
Коментари

Още от последните новини