Близо 1500 души в област Бургас се ваксинираха в сряда

Близо 1500 души в област Бургас се ваксинираха в сряда - E-Burgas.com

1 471 в област Бургас са се ваксинирали срещу Covid-19 в сряда, показва справка с единния информационен портал у нас.

Най-много ваксини са поставени от препарата на Pfizer-BioNTech (1 038), следват Moderna (274), Oxford-AstraZeneca (129) и Janssen-Cilag (30). 

В областта имунизирани са 89 793 души, като 39757 са получили по две дози. 

В момента заболеваемостта в Бургаско е много ниска. За последните две седмици има 27 заразени на 100 хил. души. Очаква се съвсем скоро областта да влезе в зелената зона на интерактивната карта. През последното денонощие са регистрирани едва пет положителни проби на Covid-19. 

В страната вчера са били поставени общи 24 014 ваксини, а общо 1 524 541 у нас вече са имунизирани. 

Свързани статии
Проф. Мурджева: Не е проблем да се смесват различни ковид ваксини 230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип Очакваме трета бустерна доза и у нас Близо половината българи никога няма да се ваксинират; 20% искат, но отлагат Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас МЗ организира томбола за ваксинираните, ще подаряват таблети и часовници Вирусолог обясни разликата между реимунизация и трета доза МЗ продължава да разбива митове: Ваксините срещу ковид не могат да предизвикат стерилитет Най-скептични сме към ваксините в целия ЕС Увеличават се желаещите да се ваксинират в Бургас, в УМБАЛ отчитат голям интерес у младите
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини