Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда

Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда - E-Burgas.com

190 000 пътувания с цел туризъм е имало само през уикенда, 50 000 души са предпочели планината. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма.

По думите му имаме 14 000 легла в планините, коитои се радват на интерес заради кризата с коронавируса.

Драганов каза още, че през миналата година има над 20 000 000 пътувания на българи в страната, при 12 500 000 чужденци, които са посетили България.

Журналистът Лияна Панделиева коментира, че освен морето, България има чудесни условия за разнообразен летен туризъм и че не всичко се свежда до шезлонги и цаца. Според нея тези, които предпочитат Гърция, го правят заради широтата и гледката.

Свързани статии
Бургас се включи в подкрепата на туризма с поредица меркиНАП и ГДБОП налазиха морето, следят под лупа приходите от туризъмКЗП с важен съвет към мераклиите да почиват в Гърция17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризмаБългария все още разчита да посрещне туристи от Русия, Украйна и Израел Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени Руските туроператори отменят почивките за юлиОтменят чартъри, няма чужди туристиВодата по плажовете в Бургаско е с отлично качествоРумен Драганов: Строежът на Алепу вреди на имиджа на туризма у нас
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм море плажове
Коментари

Още от последните новини