Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда

Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда - E-Burgas.com

190 000 пътувания с цел туризъм е имало само през уикенда, 50 000 души са предпочели планината. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма.

По думите му имаме 14 000 легла в планините, коитои се радват на интерес заради кризата с коронавируса.

Драганов каза още, че през миналата година има над 20 000 000 пътувания на българи в страната, при 12 500 000 чужденци, които са посетили България.

Журналистът Лияна Панделиева коментира, че освен морето, България има чудесни условия за разнообразен летен туризъм и че не всичко се свежда до шезлонги и цаца. Според нея тези, които предпочитат Гърция, го правят заради широтата и гледката.

Свързани статии
Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяване Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Подпомагат туризма с още 30 млн. лева 6th Sense SPA & Sense Beauty Salon празнува 11-и рожден ден с 10% отстъпка за всички фризьорски услуги Идеята за здравен туризъм в Странджа получи рамо и от Областна управа Нестандартна агитация: Кмет праща съселяни на море в Приморско, ако се ваксинират Приемат климатолечението като здравен туризъм в Странджа и Южното Черноморие Малко българи планират зимна ваканция Открийте всичко за сватбата на Grand Wedding Expo в Бургас От туризма очакват силен зимен сезон
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм море плажове
Коментари

Още от последните новини