БАБХ започва засилени проверки на производството и търговията с яйца

БАБХ започва засилени проверки на производството и търговията с яйца - E-Burgas.com

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва от днес засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Проверките са във връзка с предстоящите официални празници - Великден и Гергьовден, съобщиха от агенцията.

В периода до 8 май т.г., включително, във фокуса на засиления контрол попадат производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боя за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка, посочват от БАБХ.

До края на обявеното в страната извънредно положение във връзка с пандемията от Covid-19 БАБХ продължава да извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, и в заведения за обществено хранене, които приготвят и доставят храна до краен потребител. Проверките включват използване на подходящо защитно работно облекло, химични вещества и оборудване за дезинфекция и предпазни средства - ръкавици (при необходимост и в зависимост от естеството на работа) и маски от служителите, заети в производството, предлагането и доставката на храни; честотата на провежданата дезинфекция.

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат БАБХ засили проверките дни преди Никулден БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Агенцията по храните започна проверки по магазините Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки БАБХ не допусна внос на 2 тона храни от трети страни Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден
Тагове
БАБХ храни
Коментари

Още от последните новини