Айтос се пребори с 32 общини за важен социален проект

Айтос се пребори с 32 общини за важен социален проект - E-Burgas.com

В условията на извънредно положение, Айтос печели втори проект с финансиране от Фонд "Обединени срещу КОВИД-19". Проектът е за предоставяне на хранителни продукти за социално слаби семейства, за млади хора с увреждания, самотни майки и техните деца, възрастни самотноживеещи или с ниски доходи. За финансиране от Фонда са кандидатствали 32 общини, само три от тях, включително и Община Айтос, ще получат 10 000 лв за справяне със здравната и икономическа криза.

Преди дни, със съдействието на Община Айтос, МБАЛ Айтос спечели проект, също финансиран от фонда - за закупуване на предпазни средства и апаратура. Проектите са част от цялостната Програмата на Община Айтос за справяне с последиците от извънредното положение.

"По тези проекти получихме допълнително финансиране за мерките от 20 хил. лв. А това означава по-малко разходи от бюджета", коментира кметът Васил Едрев.

В условияна на извънредно положение Айтос печели още три проекта по обявения конкурс от Министерството на околната седа и водите /МОСВ/ и ПУДООС - Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда, в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2020 г.”, на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Проектите са подготвени и защитени от Община Айтос, СУ "Никола Вапцаров" и Детска градина "Пролет", и са на обща стойност 20 хил.лв.

Свързани статии
Спортната легенда от Айтос Злати Вълчев почина на 77 годиниИ Айтос потвърди: Отварят детските градини за Деня на дететоПрогонват змии и други влечуги в „Славеева река“ с препаратиВасил Едрев към айтозлии: Извънредното положение падна, но се отнасяйте с респект към мерките! С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта Онлайн дискотека за празника на ПомориеЕто го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки)Дезинфекцират отново всички улици във всички населени места в община СозополВ Созопол актуализираха възможностите за паркиране летния сезон, вижте гиОт днес Инфекциозното в Бургас приема само пациенти с коронавирус
Тагове
айтос регион
Коментари

Още от последните новини