Атанас Зафиров: БСП претърпя тежка загуба, искахме да сме първа политическа сила

Атанас Зафиров: БСП претърпя тежка загуба, искахме да сме първа политическа сила - E-Burgas.com

Атанас Зафиров прие загубата на БСП на изборите, но обяви, че втората им цел може да бъде постигната. Ще дадем нашата оценка на изборите. Видяхме множество нарушения за пореден път. Такива са резултатите и ние трябва да ги приемем. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„БСП претърпя тежка загуба на тези избори. Целите, които си поставихме да сме първа политическа сила, не се сбъднаха. Голямата цел, която си поставихме – да се разбие модела на ГЕРБ, е на път да се изпълни“, отчете той.

"Логично е да очакваме промяната да се случи. Ние няма да подкрепяме кабинет на ГЕРБ под никаква форма“, категорични са от левицата.

На въпрос къде сбъркахте, Зафиров отговори: „Като че ли БСП свърши цялата работа по разобличаване на модела ГЕРБ, а други партии се възползваха. Сега не е време да се търси отговорност, а да се търсят решения. Оставката на изпълнителното бюро е един морален акт. Г-жа Нинова също даде заявка, че поема отговорност. Натискът върху председателят е неоснователен. Крайно безотговорно би било да обезглавим партията, когато предстоят важни месеци. Всеки ще си понесе отговорността“, подчерта Зафиров.

„Резултатът, който БСП получи е същия както преди седем години. Сега хората, които са най-гласовити тогава бяха отговорни. Важно е по какъв път ще поеме партията. БСП може да изпадне в една ситуация в търсене на вини и реваншизъм. В самата партия няма особено напрежение. Невъзможността в БСП да обясним реформата, която проведохме за скъсване с определени зависимости, беше представена погрешно. Тази реформа не бе достатъчно добре от симпатизантите ни. Очевидно това беше грешка“.

„БПС няма проблем с президента. Няма нещо по-логично да застане зад негова кандидатура. Партията беше мобилизирана за спечелване на парламентарните избори“, каза зам.-председателят на БСП. „Разговорите за коалиция тепърва предстоят. Всички партии работят, за да сменим модела ГЕРБ. Не затваряме вратата към всички партии, различни от ГЕРБ“, обявяват от БСП

Свързани статии
Нинова се запъна: Няма да подавам оставкаЕто кои са първите кандидат-депутати на бургаското БСПБСП би шута на депутат побойникТома Биков: Няма да подаваме оставкаБСП внася вота на недоверие утре
Тагове
Атанас Зафиров БСП
Коментари

Още от последните новини