Акад. Петрунов: Рано е да се говори за ваксина срещу Ковид, все още няма нито една одобрена

Акад. Петрунов: Рано е да се говори за ваксина срещу Ковид, все още няма нито една одобрена - E-Burgas.com

Рано е да се говори за ваксина срещу коронавируса, такава все още не е одобрена, има само съобщения в медиите. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ имунологът академик Богдан Петрунов.

Според него за българска ваксина пък въобще не може да се говори, защото държавата ни няма капацитет за това. „Съветвам колегите да използват думата „ваксина“ по-внимателно. Това е една лабораторна разработка, но е далеч от ваксина“, обяви той.

Имунологът предупреди, че последиците за преболедувалите коронавирус са сериозни. „Те продължават с месеци и са за нервната система, за сърдечно-съдовата система, за бъбреците, за черния дроб, за кръвоносната система“, уточни лекарят. Неговата препоръка е да се погрижим за имунитета си, докато сме здрави чрез прием на витамин Д, витамин С, селен, цинк и други добавки.
 

 

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС Творци подкрепят благотворително екипа на БАН за българската ваксина В Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини "Пфайзер" и "Модерна" тестват ваксина за деца над 12 години Българската ваксина - без игла, ефикасна срещу всички щамове
Тагове
петрунов ваксина
Коментари

Още от последните новини