В Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини

В Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини - E-Burgas.com
bTV

"Благодарим за личния Ви принос в борбата с COVID19", така отговарят от Министерството на здравеопазването на всеки заявил желание да се ваксинира след регистрация в онлайн регистъра за имунизация срещу ковид-19. Знаем, че платформата предлага и възможност за избор на такава, но в сигнали до редакцията ни, бургазлии изказват разочарование от липса на заявената ваксина.

Такъв е случаят на 65-годишната Ирина Драголова, която още в началото на месец март се регистрира в електронния ковид регистър за ваксина. Жената избира тази на "Пфайзер", заради множеството си придружаващи заболявания. Успява да получи час за 24 март, но с изненада установява, че в изнесения кабинет разполагат само с ваксината на "Астра зенека". Регистрира се повторно, като получава час за васинация по избор за днес в Диагностично консултативен център 1 към УМБАЛ-Бургас. След като изчаква реда си жената отново разбира, че ваксината, с която разполагат в кабинета не е тази, която е заявила.

"Отидох с документи и епикризи за придружаващи заболявания, както министърът съветва по телевизията. Аз съм с онкологично заболяване, страдам и от сърце. В кабинета нямаше лекар, единствено медицинска сестра, която ми обясни, че разполагат само с "Астра зенека" и ако не желая да бъда ваксинирана с нея трябва да се регистрирам отново", обаснява в сигнала си до медията ни Ирина. След втория неуспешен опит да се регистрира тя решава да потърси вариант в бургаската здравна инспекция, от където за нейно голямо разочарование получава същия отговор.

"Отново влязох в онлайн регистъра, днес той изобщо не работи. Всички часове са заети. Моят вече не може да се премести, каквато възможност ми бе оказана при първата регистрация. Аз съм през 10 дни на онко  терапия, с това също трябва да се съобразя. Имам ограничена възможност за ваксинация между тези периоди. Разбирате ли в какво положение се намираме и не съм само аз", жалва се бургазлийката.

За съжаление случаите като този на Ирина не се броят на пръсти, затова и за да не правим коментар на поредния абсурд поставяме това:

"Благодарим за личния Ви принос в борбата с COVID19".

Министерство на здравеопазването

"Благодарим, че до нас гражданите не достигат от стотиците хиляди внесени на ден ваксини, г-н Министър".

Гражданката Ирина Драголова

 

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина сигнал
Коментари